Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Чи можна їсти фрукти перед сном
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна їсти фрукти перед сном

Перекус перед сном може порушити цикли сну в людини

18 грудня 2020, 05:30 comments1120
Поділіться публікацією:

Деякі люди, що дотримуються правильного харчування, припускають, що пізній вечір не підходить для поїдання фруктів.

Чи можна їсти фрукти перед сном

Які фрукти можна їсти перед сном. Фото: sportobzor

Звичайно, перед сном краще не їсти, адже це може порушити цикли сну в людини. Але, якщо ви перекусите фруктом, ваш організм відчує менший стрес у порівнянні з іншими продуктами.

Деякі фрукти навіть рекомендовано їсти перед сном, адже вони сприяють покращенню сну. Тож, які це саме фрукти, читайте нижче.

1. Банан

Цей фрукт корисний тим, що містить калій. А ця сполука запобігає спазму ніг. Аби почувати своє тіло розслабленим варто їсти також по кілька фініків або абрикос в будь-який час доби.

2. Виноград

В червоних сортах винограду міститься високий рівень гормону, який регулює добовий ритм і сприяє здоровому сну — мелатоніну. Тому цим продуктом також можна побалувати себе перед сном.

3. Ківі

Ківі також може сприяти здоровому сну. Дослідження лікарів довели, що люди, які з'їли два ківі за годину до сну, мали міцніший та якісніший сон, ніж ті, які цього не робили. Це пов'язано з високим вмістом фолієвої кислоти та серотоніну — гормону радості.

Всі інші продукти перед сном вживати не рекомендовано. Аби бадьоро почувати себе зранку, варто вечеряти за 3 години до сну.

Нагадуємо, що організму людини для нормальної роботи потрібно 7 вітамінів. Де їх шукати взимку, читайте в нашому матеріалі.

Сайт "Коментарі" також повідомляв, як вибрати червону ікру. Цей продукт надзвичайно корисний для організму. Він містить цінні вітаміни групи В, А, D, а також фолієву кислоту, калій, цинк, залізо, мідь і кислоти Омега-3.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини