Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
За привабливим смаком та яскравими етикетками часто ховаються добавки, які можуть завдати шкоди організму. Саме тому потрібно двічі подумати, перш ніж купувати ароматизовані йогурти.
Йогурт.. Фото: з відкритих джерел
Експерти радять перед покупкою будь-яких продуктів, варто завжди перевіряти склад на упаковці. Потрібно зупиняти свій вибір на йогуртах із вмістом цукру менше 8-10 г на порцію, а в ідеалі – без доданого цукру.
Також зверніть увагу на список інгредієнтів. Доданий цукор може бути в різних формах, але кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, тростинний цукор і фруктовий концентрат – це інгредієнти, яких слід уникати.
Звертайте увагу на наявність у складі штучних підсолоджувачів, ароматизаторів та барвників. Деякі штучні добавки (ароматизатори, підсолоджувачі тощо) пов'язані з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, діабету та раку.
Вибирайте йогурти, до складу яких входить буряковий порошок чи куркумін.
Що стосується загусників, то густота та консистенція вашого йогурту можуть залежати від певних інгредієнтів, яких краще уникати. Наприклад, загусник карагенан пов'язують із проблемами травлення та запаленням. Шукайте натуральні, необроблені добавки в йогурті, такі як нут, морінга, фінікова пальма та сочевичне борошно.
Йогурт вважається здоровою їжею не просто так — як тільки ви уникатимете всіх непотрібних наповнювачів, йогурт стане відмінним джерелом кальцію, білка і пробіотиків.
У корисному йогурті має бути якнайменше інгредієнтів. Найкорисніші варіанти зазвичай містять лише два або три інгредієнти: пастеризоване молоко та вершки.
Найменша кількість інгредієнтів дозволяє обмежити споживання непотрібних добавок та консервантів.
Ідеальний склад йогурту більш ніж простий: молоко закваску.
Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому небезпека частого вживання йогуртів.