Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Всі фрукти і овочі потрібно мити, щоб очистити їх від частинок землі, мікробів і пестицидів. В управлінні по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дали рекомендації, як це робити правильно.
Яблука (фото з відкритих джерел)
Так, вчені відзначили, що не варто використовувати при митті продуктів миючі засоби. Річ у тому, що вони можуть проникати в пористу структуру овочів і фруктів, попри ретельне полоскання, і викликати захворювання, пише Health. Замість цього, перш ніж готувати і їсти продукти, слід ретельно промити їх під холодною проточною водою.
Тверді продукти, такі як, наприклад, огірки, варто протерти чистою щіткою для продуктів.
Що стосується продуктів, які упаковані в пакети (зелень, моркву і так далі) і які продаються вже очищеними і готовими до вживання, їх можна їсти без додаткового миття, якщо це чітко вказано на упаковці.
Як повідомляли раніше фрукти й овочі — це безсумнівно корисні та багаті вітамінами продукти. Однак іноді деякі з них можуть нашкодити вашому кишечнику, якщо їх вживати натщесерце. Цитрусові Ці фрукти дуже корисні, якщо їх є в правильний час. Але вживання цитрусових натщесерце може збільшити вироблення кислоти. Крім того, занадто багато клітковини і фруктози може уповільнити роботу травної системи, якщо їх їсти на голодний шлунок. Рано вранці слід уникати вживання фруктів з жорсткими волокнами, таких як гуава та апельсини. Читайте більше в нашому матеріалі.
Новини