Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Американські вчені розповіли, як краще мити фрукти і овочі
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські вчені розповіли, як краще мити фрукти і овочі

Вчені відзначили, що не варто використовувати при митті продуктів миючі засоби

15 червня 2021, 01:38
Поділіться публікацією:

Всі фрукти і овочі потрібно мити, щоб очистити їх від частинок землі, мікробів і пестицидів. В управлінні по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дали рекомендації, як це робити правильно.

Американські вчені розповіли, як краще мити фрукти і овочі

Яблука (фото з відкритих джерел)

Так, вчені відзначили, що не варто використовувати при митті продуктів миючі засоби. Річ у тому, що вони можуть проникати в пористу структуру овочів і фруктів, попри ретельне полоскання, і викликати захворювання, пише Health. Замість цього, перш ніж готувати і їсти продукти, слід ретельно промити їх під холодною проточною водою.

Тверді продукти, такі як, наприклад, огірки, варто протерти чистою щіткою для продуктів.

"Після миття висушіть овочі та фрукти чистим тканинним або паперовим рушником, щоб ще більше зменшити кількість бактерій, які можуть бути присутніми на поверхні", — рекомендує FDA.

Що стосується продуктів, які упаковані в пакети (зелень, моркву і так далі) і які продаються вже очищеними і готовими до вживання, їх можна їсти без додаткового миття, якщо це чітко вказано на упаковці.

Як повідомляли раніше фрукти й овочі — це безсумнівно корисні та багаті вітамінами продукти. Однак іноді деякі з них можуть нашкодити вашому кишечнику, якщо їх вживати натщесерце. Цитрусові Ці фрукти дуже корисні, якщо їх є в правильний час. Але вживання цитрусових натщесерце може збільшити вироблення кислоти. Крім того, занадто багато клітковини і фруктози може уповільнити роботу травної системи, якщо їх їсти на голодний шлунок. Рано вранці слід уникати вживання фруктів з жорсткими волокнами, таких як гуава та апельсини. Читайте більше в нашому матеріалі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини