Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Шостий місяць вагітності - ваш малюк чує вас і відповідає поштовхами
commentss НОВИНИ Всі новини

Шостий місяць вагітності - ваш малюк чує вас і відповідає поштовхами

Дізнайтеся, що відбувається з вашою майбутньою дитиною з 22 по 26 тижні вагітності

13 січня 2021, 18:47
Поділіться публікацією:

На даному етапі свого розвитку ваш малюк покритий липким білим слизом, але це абсолютно нормально! Ця біла речовина називається "vernix caseosa" і її головна функція — захищати шкіру малюка від водянистої амніотичної рідини.

Шостий місяць вагітності - ваш малюк чує вас і відповідає поштовхами

Вагітна жінка. Фото: mirmam.pro

Якщо ваш малюк — хлопчик, його яєчка, які раніше розташовувалися всередині таза, на початку шостого місяця починають опускатися в мошонку. Примітивні сперматозоїди вже сформувалися в крихітних пересічних проходах насінників, званих насіннєвими бульбашками.

23 тиждень

Ваша дитина може вас чути! В кінці 23 тижня слух малюка буде добре встановлений завдяки кісткам внутрішнього вуха, які затверділи і тепер здатні вловлювати звукові вібрації. Дитина в стані вловлювати шум всередині і зовні матки — прилив крові, стук вашого серця і навіть булькання вашого шлунка.

24 тиждень

У цей момент вагітності легені дитини готуються до дихання. Проходи у повітроводі утворюють труби, щоб приймати і витісняти повітря. Кровоносні судини і повітряні мішки розвиваються в легені, які будуть розподіляти кисень на всі частини тіла.

25 тиждень

Зубна фея відвідає вашого малюка на цьому тижні, так як постійні "дорослі" зуби дитини розвиваються в зачатках його ясен. Ковтальні рефлекси теж розвиваються, але поки все, що вона ковтає — це амніотична рідина. Нирки малюка обробляють рідину, і вона виходить з його тіла у вигляді сечі. Життєво важливий орган життя плода — пуповина — тепер більш товста і пружна.

26 тиждень

Відчуваєте, як малюк ворушиться всередині вас? Не дивно, адже дитина вже щосили досліджує своє затишне житлове приміщення! Кістки і тканини малюка все ще досить тонкі, з дуже невеликою кількістю жиру. Жир буде активно накопичуватися в третьому триместрі. На даний час хребет малюка складається з 150 суглобів і близько 1 000 зв'язок.

Раніше "Коментарі" писали про те, що насправді хочуть почути вагітні жінки



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини