Головна Новини Здоров'я фармація В Японії створили вакцину з рису: для чого вона потрібна
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії створили вакцину з рису: для чого вона потрібна

Японські вчені розробили вакцину у вигляді рисового борошна, яка призначена для профілактики холери

28 червня 2021, 15:40
Поділіться публікацією:

Дослідники з Японії здивували новим видом вакцини, яка призначена для профілактики холери — гострої діарейної інфекції.

В Японії створили вакцину з рису: для чого вона потрібна

Вакцина з рису / Фото: Pixabay

Повідомляється, що ця вакцина приймається перорально у вигляді рисового борошна і холодні температури не є обов'язковою умовою для її зберігання. Цей препарат розробили, отримавши ГМ-лінію рису, який виробляє антиген, що стимулює імунну відповідь організму. Зерна перетираются у борошно, змішуються з водою і таким чином отримують вакцину.

Ліки MucoRice-CTB призначені для профілактики холери — гострого інфекційного захворювання тонкого кишечника, яке проявляється діареєю і подальшим зневодненням.

Вакцина є субодиницею В холерного токсину. Цей фрагмент сам по собі не викликає токсичних ефектів, але стимулює імунну відповідь і появу специфічних антитіл.

Ген, який відповідає за виробництво цього протеїну, внесли в рослини рису ще кілька років тому. Після цього відбулися успішні випробування на тваринах, а пізніше — на людях. Про що дослідження проводили на жителях Японії. Автори проєкту планують дослідити ефективність препарату й на інших етнічних групах.

До слова, це перша вакцина проти холери, яку необов'язково зберігати в холодильнику.

Нагадаємо, вчені з усього світу протягом багатьох років намагаються створити препарат, що допомагає у боротьбі з онкологічними захворюваннями. І їм вдалося просунутися в своїх дослідженнях ще на один крок. Нещодавно на людях був випробуваний новий препарат революційного класу, який довів свою ефективність.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські вчені похвалилися результатом успішного тестування на людях "препарату проти старості".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини