Головна Новини Здоров'я фармація Недоцільно та шкідливо: у МОЗ розповіли про прийом антибіотиків під час коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Недоцільно та шкідливо: у МОЗ розповіли про прийом антибіотиків під час коронавірусу

Через неконтрольований прийом антибіотиків в організмі може зрости кількість бактерій, стійких до таких препаратів

22 лютого 2022, 18:18
Поділіться публікацією:

Антибіотики не впливають на віруси, а походження коронавірусу – саме вірусне. Препарати здатні впливати на бактерії, тому лікувати ковід антибактеріальними засобами недоцільно і навіть шкідливо. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на сторінці у соціальній мережі Facebook.

Недоцільно та шкідливо: у МОЗ розповіли про прийом антибіотиків під час коронавірусу

У МОЗ розповіли про прийом антибіотиків під час коронавірусу - фото з відкритих джерел

Крім того, у МОЗ зазначають, що приймати антибіотики для профілактики коронавірусної інфекції також не варто. Така "опція" зовсім має бути відсутня, тому що ці препарати не діють на COVID-19. Антибактеріальні препарати необхідно приймати лише за наявності показань, а не з метою так званої "профілактики".

Фахівці нагадали, що прийом антибіотиків за відсутності достатньої кількості показань може зашкодити здоров'ю. Зокрема, у пацієнта можуть виникнути побічні ефекти.

Через неконтрольований прийом антибіотиків в організмі може зрости кількість бактерій, стійких до таких препаратів. Іншими словами, якщо пацієнту дійсно знадобиться лікування антибіотиками, воно може виявитися не таким ефективним. Крім того, такі бактерії можуть передаватися від людини до іншого.

У МОЗ звернули увагу, що рішення про прийом пацієнтом антибіотиків може приймати лише лікар залежно від стану першого.

Під час коронавірусу лікар може призначити антибіотики лише за супутної бактеріальної інфекції. Віруси не вбиваються антибіотиками, а неконтрольований їх прийом може завдати шкоди здоров'ю.

Раніше в матеріалі порталу "Коментарі" — Лікар розповів, чи потрібно бити антибіотики під час коронавірусу, якщо ви не госпіталізовані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини