Головна Новини Здоров'я фармація Названо небезпечну помилку при прийомі знеболювальних
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо небезпечну помилку при прийомі знеболювальних

Лікар Олександр Мясников назвав поширену помилку при прийомі знеболювальних препаратів

7 грудня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

У кожного в домашній аптечці знайдеться знеболюючий засіб, адже він рятує у різних ситуаціях. Проте зловживати такими препаратами не варто. Лікар Олександр М'ясников пояснив, чим це загрожує здоров'ю.

Названо небезпечну помилку при прийомі знеболювальних

Як можуть нашкодити знеболювальні (фото з відкритих джерел)

Багато людей вважають знеболювальні препарати безпечними та починають безконтрольно їх приймати, чи не щодня, не замислюючись про наслідки. Якщо вам щось болить, краще звернутися до лікаря, з'ясувати причину і почати лікування, замість того, щоб знижувати симптоми в такий спосіб. Річ у тому, що інтенсивний прийом знеболюючих ліків може призвести до виразки шлунка, яка здатна спричинити кровотечу.

За словами фахівця, нестероїдні протизапальні препарати необхідно пити курсами, а при тривалому прийомі слід захищати слизову оболонку шлунка іншим препаратом.

Нагадаємо, що аспірин – один із найпопулярніших знеболювальних засобів, який можна придбати у будь-якій аптеці без рецепта лікаря. Але попри його широке використання, вживання ліків може мати негативні наслідки для здоров'я. Які саме?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що напади мігрені трапляються у 15% дорослого населення, але найчастіше на головний біль скаржаться жінки. Український провізор та блогер Ольга Мельник у своєму Instagram-акаунті детально розписала, які медичні препарати варто приймати під час мігрені.

Читайте також, що на сьогодні знеболювальні препарати приймає кожна третя людина. Але багато хто це робить неправильно, наражаючи своє життя і здоров'я на серйозну загрозу. Що потрібно пам'ятати під час прийому таких ліків?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини