Головна Новини Здоров'я фармація Медики попереджають про небезпеку відомого препарату
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики попереджають про небезпеку відомого препарату

Аспірин – один із найпопулярніших знеболювальних засобів, який можна придбати у будь-якій аптеці без рецепта лікаря. Але, незважаючи на його широке використання, вживання ліків може мати негативні наслідки для здоров'я

19 листопада 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Лікарі попереджають про небезпеку популярного препарату – аспірину. Препарат приймають як болезаспокійливе та для розрідження крові. Крім того, ці ліки приймають на регулярній основі для зниження ризику серцевого нападу або інсульту. Чому препарат може бути небезпечним, повідомляє РБК-Україна з посиланням на U-news.

Медики попереджають про небезпеку відомого препарату

небезпечні ліки - фото з відкритих джерел

Постійний прийом аспірину небезпечний тим, що підвищує ризик кровотеч. Особливо для людей, які не мають серцевих захворювань. Також для тих, хто не знає свій сімейний анамнез і не обізнаний з індивідуальними факторами ризику.

Фахівці акцентують: щоденний прийом аспірину з профілактичною метою може бути небезпечним. Перед тим як приймати таблетки, пацієнтам слід проконсультуватися з лікарем.

"При неконтрольованій гіпертензії аспірин дуже небезпечний: він у вісім разів збільшує ймовірність геморагічних інсультів", — застерігають медпрацівники.

Згідно з дослідженнями Цільової групи профілактичних служб США, дорослі у віці 60 років і старші, які приймають аспірин щодня, мають велику ймовірність серйозних кровотеч, у тому числі у шлунку, кишківнику та мозку. В інших цей ризик кровотечі може переважити користь від щоденного прийому аспірину.

Крім того, аспірин може дратувати слизову оболонку шлунка, викликаючи хворобливі відчуття, виразки та кровотечі, особливо якщо приймати препарат у мінімальних дозах протягом декількох років.

Також фахівці не рекомендують приймати без лікарських вказівок і аптечні вітаміни, це загрожує розвитком алергічних реакцій, інтоксикації організму. Джерелом вітамінів має бути їжа та здорове харчування.

Раніше "Коментарі" писали, що дітям не продаватимуть ліки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини