Головна Новини Здоров'я фармація Експерти розповіли, чим не можна запивати ліки
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, чим не можна запивати ліки

Фахівці назвали напої, якими краще не записати медичні препарати та пояснили чому

20 червня 2021, 08:45
Поділіться публікацією:

Необхідно відповідально підходити до прийому лікарських засобів, а саме, слідувати інструкціям і вказівкам лікарів. Але багато людей забувають про одну деталь. Йдеться про напої, якими запивають препарати. Які з них не підходять для цієї мети?

Експерти розповіли, чим не можна запивати ліки

Якими напоями не можна запивати ліки / фото: zen.yandex.ru

Молоко

Експерти не рекомендують запивати таблетки молоком, особливо антибіотики, тому що кальцій, магній і залізо, які входять до його складу, здатні знизити ефективність ліків. А ферментативні препарати (фестал, креон), якщо ви зап'єте їх молоком, не дадуть належного ефекту.

Чай

У складі напою є кофеїн і танін, які взаємодіють з медичними препаратами. Деякі ліки, якщо їх запивати чаєм, будуть гірше засвоюватися організмом.

Кава

Цей напій може надати бадьорості та сил, але запивати їм таблетки не варто, тому що кофеїн здатний змінити їх вплив на організм. А якщо запивати напоєм заспокійливі та седативні препарати, то їх вплив на організм дорівнюватиме нулю.

Соки

Відмовтеся і від фруктових соків, особливо грейпфрутового, тому що він здатний підсилити дію ліків в кілька разів. Більш того, кислоти, які містяться в соках, руйнують структуру таблеток і можуть викликати отруєння.

Нагадаємо, є групи продуктів, які не можна вживати до або після прийому лікарських засобів, тому що вони можуть або посилити, або звести нанівець їх дію. Про які продукти йдеться?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на українському ринку часто трапляються неякісні підроблені ліки, тому потрібно вміти правильно вибирати медикаменти. Як же відрізнити справжні ліки від підробки?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ольга

21 червня 2021, 07:51

Странно, мне одной казалось понятным на сто процентов, что запивать нужно только водой? А как правильно принимать лекарства можете тут прочесть https://www.tabletki.info/ua


Новини