Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти здатні «скасувати» дію ліків
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти здатні «скасувати» дію ліків

Експерти розповіли, які продукти здатні звести нанівець дію лікарських препаратів

16 червня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

Є групи продуктів, які не можна вживати до або після прийому лікарських засобів, тому що вони можуть або посилити, або звести нанівець їх дію. Про які продукти йдеться?

Які продукти здатні «скасувати» дію ліків

які продукти не поєднуються з ліками (фото з відкритих джерел)

Грейпфрут і грейпфрутовий сік

Це дуже корисний для організму продукт, тому що містить у своєму складі багато вітамінів, мікроелементів і антиоксидантів, які позитивно впливають на весь організм. Але також в грейпфруті містяться сполуки, які можуть блокувати дію ферментів печінки та кишківника, в результаті чого дія лікарських засобів може посилитися в кілька разів.

Капуста

Від цього продукту слід відмовитися людям з хворим серцем, які приймають ліки для розрідження крові. У цьому овочі багато вітаміну К, який може "скасовувати" дію препаратів, які перешкоджають утворенню тромбів.

Банани

Цей фрукт багатий калієм, тому його варто обмежити в раціоні, якщо ви приймаєте таблетки від гіпертензії (захворювання, при якому артеріальний тиск постійно перевищує нормальний рівень, — прим. авт.). Річ у тому, що банани можуть посилити їх ефект і призвести до порушення серцевого ритму.

Апельсини

Від апельсинів слід відмовитися, якщо ви приймаєте аспірин, як і від інших цитрусових. Експерти кажуть, що поєднання фруктів з ацетилсаліциловою кислотою може спровокувати сильне подразнення слизової шлунка.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей давно не відкривали свою аптечку, щоб перевірити термін придатності ліків, тому вони зберігаються там роками. Але прийом прострочених препаратів загрожує серйозними наслідками для здоров'я. Скільки можна зберігати вдома відкриті лікарські засоби?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини