Головна Новини Здоров'я фармація Чи ефективний парацетамол: що говорить нове дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи ефективний парацетамол: що говорить нове дослідження

Австралійські вчені з'ясували, що парацетамол виявився не таким ефективним при більшості типів болю, як вважалося раніше

7 квітня 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

Парацетамол, мабуть, можна знайти в кожній домашній аптечці, тому що він є одним з найбільш поширених антиперетіків-анальгетиків. Однак, австралійські вчені поставили під сумнів його ефективність при різних типах болю. Що говорить нове дослідження?

Чи ефективний парацетамол: що говорить нове дослідження

Чи ефективний парацетамол (фото з відкритих джерел)

Вчені з Університету Сіднея провели аналіз і порівняли дані про знеболювальну дію парацетамолу і плацебо при лікуванні майже 50 спільних больових станів. І виявилося, що парацетамол є не більш ефективним, ніж плацебо. Тільки в 4 випадках з 44 цей лікарський препарат надавав хоч якийсь виражений ефект. В результаті дослідження, експерти заявили, що парацетамол не варто використовувати при мігрені, болю в спині та звичайному головному болю, тому що він не полегшить симптоми. На жаль, але дані його ефективності при цих типах болю були дуже низької якості й непереконливими.

У зв'язку з цим, вчені заявили, що краще вдаватися до допомоги іншим знеболюючих засобів або поєднувати парацетамол з іншими препаратами.

Нагадаємо, що американські експерти виявили несподіваний побічний ефект у парацетамолу, настільки популярного як в США, так і в Україні. Доктор медицини Болдуін Уейн з Університету штату Огайо заявив, що при лікуванні ацетамінофеном (парацетамолом) люди відчувають менше страху і негативних емоцій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що знеболюючі препарати знімають лише симптоми, але ніяк не усувають проблему. Якщо вас щось турбує, тоді варто сходити до лікаря, тому що частий прийом таблеток може погіршити ситуацію і викликати додаткові проблеми зі здоров'ям. Чим небезпечні знеболюючі, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини