Головна Новини Здоров'я фармація У парацетамолу знайшли несподіваний побічний ефект
commentss НОВИНИ Всі новини

У парацетамолу знайшли несподіваний побічний ефект

Виявилося, що при лікуванні ацетамінофеном (парацетамолом) люди відчувають менше страху і негативних емоцій

18 вересня 2020, 12:09 comments3085
Поділіться публікацією:

Американські експерти виявили несподіваний побічний ефект у парацетамолу, настільки популярного як в США, так і Україні. Відзначимо, що саме цим препаратом ефективно збивають жар при коронавірусі, проте є деякі наслідки. Про нове відкриття передає Science Alert.

У парацетамолу знайшли несподіваний побічний ефект

Повідомляється, що доктор медицини Болдуін Уейн з Університету штату Огайо зробив несподіване відкриття. Виявилося, що при лікуванні ацетамінофеном (парацетамолом) люди відчувають менше страху і негативних емоцій. У зв'язку з цим, перебуваючи під дією цих ліків, вони здатні на ризиковані дії.

Нейробіолог переконаний, що ефект парацетамолу поширюється на різні психологічні процеси, зокрема зниження сприйнятливості до образ, зниження емпатії та навіть пригальмовування когнітивних функцій.

Дослідники провели серію експериментів, в яких взяли участь понад 500 студентів. Команда вчених виміряла, як разова доза ацетамінофену в 1000 мг (рекомендована максимальна разова доза для дорослих) вплинула на їх ризиковану поведінку (у порівнянні з тими студентами, які отримували таблетки-плацебо). Як виявилося, студенти після прийому парацетамолу набагато частіше здійснювали ризиковані вчинки.

Після низки антирекордів, якими чи не кожен день вересня коронавірус дивує українців, сьогодні COVID-19 тримається на позначці понад 3000 інфікованих. Як повідомляє прес-служба МОЗ на офіційній сторінці в "Фейсбук", за добу захворіло 3228 осіб — на 350 менше, ніж було вчора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини