Головна Новини Здоров'я наше тіло Запорука довголіття: чому важливо тримати рівень заліза в нормі
commentss НОВИНИ Всі новини

Запорука довголіття: чому важливо тримати рівень заліза в нормі

Високий рівень заліза в крові знижує тривалість здорового життя

29 грудня 2020, 20:37 comments1756
Поділіться публікацією:

Біологічне старіння — процес поступової деградації організму, який абсолютно у кожного відбувається по-різному. Але фахівці з Британії провели новий науковий експеримент, в ході якого з'ясували, які фактори можуть пояснити ці відмінності.

Запорука довголіття: чому важливо тримати рівень заліза в нормі

Чому важливо тримати рівень заліза в нормі. Фото: popmech

Для цього вченим довелося детально вивчити генетичні дані більше мільйона людей. Вони знайшли десять ділянок геному, які пов'язані з довголіттям і тривалістю життя.

Потім експерти виявили цікаву закономірність: велика кількість цих генів пов'язана з метаболізмом заліза в крові. Виходить, що вони частково відповідальні за тривалість життя і здорове самопочуття.

Якщо ж у людини є відхилення рівня заліза в крові від норми, то це може стати причиною появи серйозних проблем зі здоров'ям. Таких як, хвороба Паркінсона, захворювання печінки, вікове ослаблення імунітету.

"Це доводить, що високий рівень заліза в крові знижує тривалість здорового життя, і, відповідно, утримання цього рівня в нормі здатне запобігти віковим захворюванням. Ми допускаємо, що наше відкриття, що стосується метаболізму заліза, може пояснити, чому споживання великої кількості багатого залізом м'яса з віком призводить до серцево-судинних захворювань", — пояснив доктор Пол Тіммерс з Університету Единбурга.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені з'ясували, як дожити до 100 років. Вчені провели дослідження, в ході якого з'ясували, що на планеті є місця, де з'являються високі шанси дожити до столітнього віку. Це маленькі міста, але з високим соціально-економічним статусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини