Головна Новини Здоров'я наше тіло За допомогою МРТ вчені знайшли причину виникнення мігрені
commentss НОВИНИ Всі новини

За допомогою МРТ вчені знайшли причину виникнення мігрені

Мутація клітин в мозку викликає спадкову мігрень

7 грудня 2020, 19:06
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація здорового харчування заявила про те, що мігрень займає перше місце серед захворювань, які погіршують якість життя людини. Саме з цієї причини зараз активно ведуться нові дослідження, щоб знайти не тільки нові методи усунення цієї проблеми, а й нові способи її профілактики. Про це повідомляється в Newscientist.

За допомогою МРТ вчені знайшли причину виникнення мігрені

Вчені знайшли причину виникнення мігрені. Фото: unsplash

Через неправильну діагностику або лікування мігрені ця проблема досі так і залишається дуже поширеною в усьому світі. І коли людина звертається зі своєю проблемою до фахівця, то найчастіше їй можуть призначити додаткові дослідження. Наприклад, МРТ головного мозку, рентген шиї, ЕЕГ, УЗД судин шиї тощо. Але в більшості випадків вони виявляються марними, тому що не дають ніякого підтвердження діагностики.

А недавні дослідження нейробіологів говорять про те, що причина деяких видів мігрені може ховатися в порушенні роботи клітин в поясній корі мозку, які відповідають за відчуття болю.

Експертам знадобилося вивчити сімейну геміплегічну мігрень другого типу, для якої характерні нудота, підвищена чутливість до світла і звуку і сильні болі в одній області голови.

З'ясувалося, що причиною цього може бути порушення роботи астроцитів, які відповідають за нейтралізацію хімічних речовин.

Автори нового дослідження прийшли до висновку, що саме це порушення сприяє появі мігрені. Отримані результати є дуже цінними, оскільки допоможуть ще глибше вивчити причини її появи, а також знайти нові методи лікування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що може спровокувати мігрень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини