Головна Новини Здоров'я наше тіло Яку зачіску назвали найшкідливішою для волосся
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку зачіску назвали найшкідливішою для волосся

Лікар-трихолог Георгій Абрамов розповів, що шкодить здоров'ю волосся і від якої зачіски краще відмовитися

18 серпня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

Щоб волосся залишалося гарним і здоровим, за ним потрібно правильно доглядати, а деякі маніпуляції, які жінки роблять зі своїми локонами, можуть порушити їх структуру.

Яку зачіску назвали найшкідливішою для волосся

Названо найшкідливішу зачіску для волосся (фото з відкритих джерел)

Лікар-трихолог Георгій Абрамов розповів, що на здоров'я волосся негативно впливають різні аксесуари, зокрема шпильки й гумки з нерівною поверхнею, тому що вони чіпляють і виривають волоски. Крім того, стягнуте сильно волосся в гумку починає ламатися, випадати й із часом порушує кровообіг у шкірі голови.

А ще локонам шкодить начісування, яке жінки використовують під час укладання. Річ у тому, що така техніка створення об'єму порушує кутикулу волоска, тобто захисний шар, який спрямований від кореня до кінчика і схожий на луску.

"Високий пучок, косички або щось ще — ніякого принципового відношення до здоров'я волосся це не мають. Розпущене волосся носити теж не шкідливо", — зазначив трихолог.

Нагадаємо, дослідники з Кореї з'ясували, що олія насіння гарбуза на 40% прискорює ріст волосся і робить його більш міцним і здоровим. Також ця олія, згідно з дослідженнями, зміцнює імунну систему, покращує обмін речовин і допомагає позбавитися від зайвих кілограмів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що випадання волосся — неприємне явище, яке може вказувати на низку серйозних проблем зі здоров'ям. Якщо за добу жінка втрачає 100-150 волосків, то панікувати, звичайно ж, не варто, адже це вважається нормою. А ось різке і рясне випадання волосся має насторожити. Доктор медичних наук Тетяна Шаповаленко розповіла, що найчастіше випадання волосся може вказувати на різке схуднення або гормональний збій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини