Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені з'ясували, яка олія на 40% прискорює ріст волосся
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, яка олія на 40% прискорює ріст волосся

Корейські вчені розповіла, що олія насіння гарбуза на 40% прискорює ріст волосся і робить його більш здоровими

25 червня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

Щоб волосся було довгим, красивим та шовковистим, за ними потрібно правильно доглядати, а допоможе в цьому гарбузова олія. Виявилося, що вона сприяє зростанню волосяних фолікулів на 40%.

Вчені з'ясували, яка олія на 40% прискорює ріст волосся

гарбузова олія (фото з відкритих джерел)

Дослідники з Кореї перевірили ефективність олії спочатку на лабораторних гризунах, а після на людях. Для експерименту вони запросили близько 80 чоловіків, які страждають від легкої та помірної андрогенетичної алопеції (найбільш поширений вид втрати волосся, — прим. авт.). Добровольців розділили на дві групи, одній кожен день протягом 24 тижнів давали 400 мл олії насіння гарбуза, а інший — плацебо.

Зміна росту волосся на шкірі голови оцінювалося за чотирма результатами: оцінка стандартизованих клінічних фотографій незацікавленим експертом, бали самооцінки пацієнтів, товщина волосся на шкірі голови й кількість волосся.

Результати експерименту показали, що в учасників з першої групи, які використовували олію насіння гарбуза, ріст волосся, а також їх густота збільшилися на 40%. Тобто продукт можна розглядати як засіб проти андрогенетичної алопеції.

Також цю олію можна вживати, згідно з дослідженнями, вона зміцнює імунітет, поліпшує обмін речовин і допомагає позбавитися від зайвих кілограмів.

Нагадаємо, якщо хочете, щоб ваше волосся мало здоровий вигляд, було доглянутим та красивим, тоді потрібно перестати виконувати кожен день звички, які його послаблюють. Про що йде мова, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-трихолог Лана Богдаева розповіла, що ріст волосся безпосередньо залежить від здоров'я коренів, які можна зміцнити за допомогою натурального засобу — масла шипшини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини