Головна Новини Здоров'я наше тіло Яку музику корисно слухати під час туги
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку музику корисно слухати під час туги

Психолог Тетяна Павлова розповіла, яку музику варто слухати, якщо хочете позбавитися туги

22 листопада 2021, 14:40
Поділіться публікацією:

Музика є одним із найпростіших, але дієвих способів, щоб розслабитися та зняти стрес. Але які пісні краще слухати, коли на душі туга?

Яку музику корисно слухати під час туги

Яка музика допомагає в період туги (фото з відкритих джерел)

На це запитання відповіла психолог Тетяна Павлова. Вона, посилаючись на результати наукових досліджень, наголосила, що в період туги корисно слухати саме сумну музику, тому що вона сприяє якнайшвидшому заспокоєнню та переживанню болю.

Такий ефект, як наголосила психолог, пов'язаний з ідентифікацією емоцій. Промовляння емоції, які людина відчуває зараз, допомагає знизити їх інтенсивність. Однак це діє тільки в тому випадку, якщо музику супроводжують слова: вірші чи текст пісні.

Експерт пояснила, що чужий сум проживається безпечніше — він не такий руйнівний, як власний. Музика допомагає людині пережити емоцію у безпечному середовищі, а також відпустити тугу.

Нагадаємо, що професор нейробіології та психології Майкл Скаллін під час дослідження з'ясував, що прослуховування музики перед сном негативно відбивається на якості сну, а точніше знижує його у шість разів. Чому так?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що британські вчені з'ясували, яка музика може негативно впливати на керування автомобілем. Виявляється, що процес керування автомобілем тісно пов'язаний з музикою, яку ми прослуховуємо наразі.

Читайте також, що музика дуже сильно впливає наш стан. Багато хто впевнений, що вплив музики завжди й за будь-яких обставин є плідним. Але насправді ситуація далеко не така однозначна. Як правильно слухати музику, щоб вона позитивно впливала на нашу продуктивність?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини