Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому перед сном не бажано слухати музику
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому перед сном не бажано слухати музику

Професор нейробіології та психології Майкл Скаллін під час дослідження з'ясував, що прослуховування музики перед сном негативно впливає на якість сну

20 червня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:

Дорослій людині бажано спати не менше 8 годин на добу, тому що нічний відпочинок допомагає організму відновити енергію. Але є фактори, які негативно впливають на якість сну. Одним із них є прослуховування музики.

Чому перед сном не бажано слухати музику

Чому перед сном не бажано слухати музику (фото з відкритих джерел)

Багато людей, щоб швидше заснути, надягають навушники і занурюються в улюблені мелодії, але професор нейробіології та психології Майкл Скаллін під час дослідження з'ясував, що така звичка негативно впливає на якість сну, а точніше знижує його у шість разів.

Фахівці розповіли, що мелодія, яка "застрягла" у голові, погано позначається на патернах сну. Вчених здивувало і те, що інструментальні композиції призводили до погіршення якості сну. Ті, хто слухав їх, удвічі частіше страждали від мимовільних образів, які пов'язані з музикою.

Дослідники не рекомендують перед сном слухати музику або ж засинати під неї, якщо хочете, щоб ваш сон був міцним і здоровим. Не варто перед нічним відпочинком витрачати час і на комп'ютерні ігри. Краще зайнятися чимось спокійним, наприклад, почитати книгу.

Нагадаємо, що через постійні стреси і надлишок інформації багато людей починають страждати на безсоння. В результаті організм стає більш вразливим до різного роду захворювань. Але поліпшити і нормалізувати сон можна за допомогою звичайних продуктів. Що ж варто додати у свій раціон?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що, якщо ви погано спали всю ніч, а вранці відчуваєте втому і сонливість, — це нормально, адже поліпшити стан можна за допомогою якісного відпочинку. Але якщо спати хочеться весь день без видимих на те причин, варто сходити на консультацію до лікаря, тому що постійна сонливість може вказувати на низку  проблем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини