Головна Новини Здоров'я наше тіло Який продукт може бути корисним в боротьбі з діабетом
commentss НОВИНИ Всі новини

Який продукт може бути корисним в боротьбі з діабетом

Дослідники з'ясували, що сардини мають дивовижну властивість - захищають від розвитку діабету

20 травня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Від діабету в усьому світі страждають мільйони людей. І без належного лікування хронічне захворювання здатне привести до різних патологій. Якщо у вас є схильність до недуги, вчені рекомендують додати у свій раціон один продукт.

Який продукт може бути корисним в боротьбі з діабетом

Діабет / фото: depositphotos

Дослідники з'ясували, що захистити від розвитку діабету здатні сардини. Виявилося, що це продукт, завдяки корисним жирним кислотам, позитивно діє на організм і захищає від серйозних захворювань.

Вчені провели експеримент для участі, в якому запросили 150 осіб з діагностованим преддіабетом. Добровольців розділили на 2 групи. Учасники з першої протягом тижня з'їдали 200 грамів сардини, а учасники з другої дотримувалися свого звичного раціону, без додавання цього продукту. Стан здоров'я добровольців вчені перевірили через рік.

Результати дослідження показали, що сардини здатні захистити від розвитку діабету. 22% пацієнтів з другої (контрольної) групи захворіли на діабет, а ось серед тих, хто їв рибу захворювання почало прогресувати тільки у 8%. Більш того, у них підвищився в крові рівень "хорошого" холестерину і знизився тиск.

Експерти підкреслили, що вживання сардин 2 рази в тиждень може захистити від діабету, а також від проблем з серцем і судинами.

Нагадаємо, американські вчені в ході дослідження з'ясували, що група крові може впливати не тільки на характер людини, але і на його схильність до деяких захворювань, зокрема до цукрового діабету.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівцям з Японії вдалося виявити речовину, яка здатна руйнувати зістарені клітини, не завдаючи при цьому шкоди активним клітинам. Крім того, речовина може уповільнити розвиток таких захворювань як артеріосклероз і діабет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини