Головна Новини Здоров'я наше тіло Який недорогий продукт покращує стан зубів
commentss НОВИНИ Всі новини

Який недорогий продукт покращує стан зубів

Лікар-нутриціолог Ганна Дробишева розповіла, який недорогий продукт допомагає покращити стан зубів

21 грудня 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Лікування зубів нині дороге задоволення, тому необхідно регулярно і ретельно слідкувати за своєю ротовою порожниною. Лікар-нутриціолог Ганна Дробишева порекомендувала використати один недорогий, але якісний засіб.

Який недорогий продукт покращує стан зубів

Як покращити стан зубів (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що в ротовій порожнині накопичується безліч токсинів, тому щодня полощіть рот кунжутною олією, яка має антибактеріальний ефект і знищує шкідливу мікрофлору, нейтралізуючи токсини. Візьміть одну столову ложку олії та прополощіть їм рот протягом 2-3 хвилин.

Якщо виконувати процедуру регулярно, стан ваших зубів поліпшиться, а дихання стане свіжішим. Масло проникає у важкодоступні ділянки порожнини рота, являючись своєрідною "рідкою зубною щіткою".

Якщо зубна емаль вже пошкоджена, масляні полоскання не допоможуть "запломбувати" отвір. Проте рекордний вміст кальцію в кунжуті сприяє зміцненню зубної емалі та профілактиці карієсу у майбутньому.

Нагадаємо, що за ротовою порожниною потрібно доглядати регулярно. Але певні звички догляду за зубами, якщо вони не виконуються без консультації лікаря, здатні нашкодити. Про це розповів лікар-стоматолог Олег Кущ.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що згідно з декількома дослідженнями, стрес може негативно вплинути на здоров'я ротової порожнини, а це може призвести до зниження когнітивних функцій серед конкретних людей похилого віку.

Читайте також, що понад 100 мільйонів мікробів, включаючи кишкову паличку, стафілокок та вірус простого герпесу, можуть жити у щетині зубної щітки. Але не варто панікувати – існує простий та дієвий спосіб, як продезінфікувати щітку між використаннями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини