Головна Новини Здоров'я наше тіло Які корисні звички можуть псувати зуби
commentss НОВИНИ Всі новини

Які корисні звички можуть псувати зуби

Лікар-стоматолог Олег Кущ назвав корисні звички, які потрібно скоригувати, щоб не зашкодити здоров'ю ротової порожнини

25 листопада 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

За ротовою порожниною потрібно доглядати регулярно. Але певні звички догляду за зубами, якщо вони не виконуються без консультації лікаря, здатні нашкодити. Про це розповів лікар-стоматолог Олег Кущ.

Які корисні звички можуть псувати зуби

Що псує зуби (фото з відкритих джерел)

В першу чергу, фахівець не рекомендує постійно використовуватися пасти, які відбілюють, тому що вони містять перекис водню, яка руйнує дентин — тверду тканину зуба, вкриту емаллю. Такі пасти просто потрібно чергувати з укріплюючими: один день користуватися відбілюючим засобом, а в інші — пастою з фтором або кальцієм.

Крім того, не потрібно користуватися зубочистками, тому що вони хоч і допомагають очистити ротову порожнину, але здатні також нашкодити зубами при неправильному використанні. А також існує ризик заштовхнути залишки їжі глибше, а це сприятиме розвитку бактерій та появі карієсу.

Стоматолог ще попередив про шкоду ополіскувачів для порожнини рота. Річ у тому, що такий засіб допомагає знищити як шкідливі, так і корисні бактерії. Також ополіскувач знижує дію активних речовин, які містяться в зубній пасті, — кальцію, фториду та екстракту лікарських трав.

Олег Кущ порекомендував користуватися іригатором – пристроєм для видалення зубного нальоту, залишків їжі із міжзубних проміжків. Якщо ж ви хочете продовжувати користуватися ополіскувачем, слідкуйте за тим, щоб у його складі не було спирту.

Нагадаємо, що в нормі зуби потрібно чистити протягом 2-3 хвилин, але точний термін залежить від кількох факторів. Яких саме?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як пити каву, щоб не темніла зубна емаль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини