Головна Новини Здоров'я наше тіло Який фактор прискорює процес старіння у шість разів
commentss НОВИНИ Всі новини

Який фактор прискорює процес старіння у шість разів

Американські дослідження з'ясували, який фактор здатний прискорити процес старіння у кілька разів

25 грудня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Вчені з університету Мічігану (США) провели дослідження і назвали фактор, здатний у шість разів прискорити процес старіння організму.

Який фактор прискорює процес старіння у шість разів

Який фактор прискорює процес старіння / Фото: unsplash.com

Як повідомляє видання MedicalXpress, експерти стверджують, що напружений графік роботи та навчання, які провокують стрес, скорочують довжину теломерів (кінцеві ділянки хромосом, — прим. авт.) та призводять до клітинного старіння.

В експерименті взяли участь 250 інтернів. Дослідники вимірювали довжину теломерів до початку навчання та після закінчення. Виявилося, що при напруженому навчанні старіння ДНК прискорюється приблизно у 6 разів. Негативний ефект ще залежить від тривалості занять.

У середньому всі інтерни у дослідженні заявили, що вони працювали в середньому 64,5 години на тиждень. Експеримент показав, що чим більше працювали інтерни, тим швидше їх тіломіри скорочувалися.

Подібний зв'язок також може спостерігатися у людей інших професій і при ситуаціях, у яких людина зазнає тривалого стресу протягом кількох тижнів або місяців.

Нагадаємо, що покращити стан здоров'я та уповільнити старіння можна за допомогою одного продукту, який не тільки смачний і корисний, але ще й бюджетний. Американський фахівець Люсія Гарсія зазначила, що йдеться про капусту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники з Австрії запитали, чому часто у жінок ознаки старіння виявляються значно сильніше, аніж у чоловіків. Провівши масштабне спостереження, фахівці дійшли висновку, що всьому виною є менопауза, яка знижує еластичність шкіри.

Читайте також, що вчені зі США та Канади заявили, що рекомбінований гормон росту людини може обернути епігенетичне старіння у людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини