Головна Новини Здоров'я наше тіло Які звички заважають почати здоровий спосіб життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Які звички заважають почати здоровий спосіб життя

Здоров'я - це перша і найважливіша потреба людини

31 березня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Багато людей хочуть дотримуватися правильного способу життя, щоб відчувати себе молодими та енергійними, але далеко не всім це вдається. А все тому, що нам заважають певні звички. У чому ж справа?

Які звички заважають почати здоровий спосіб життя

Здоровий спосіб життя (фото з відкритих джерел)

Організм мало відпочиває

Правильно розподіляйте свій час, щоб його вистачало і на роботу, і на відпочинок. Не потрібно цілу добу працювати, щоб емоційно не "вигоріти", або ж до ранку дивитися серіали. Вашому організму потрібен повноцінний відпочинок, щоб відновити сили, а коли їх немає, то він і не хоче дотримуватися здорових звичок. Після 4-5 годин сну здебільшого немає ані енергії, ані мотивації для того, щоб зробити зарядку і приготувати корисний сніданок.

Занадто багато говорите про свої плани

Є люди, які весь час говорять про свої плани, наприклад, що почнуть бігати кожен день, але так і не виконують своєї обіцянки. А все тому, що, постійно про це розповідаючи, наш мозок грає з нами злий жарт, примушуючи відчувати себе так, ніби така звичка вже сформована. У такій ситуації, навіть розуміючи, що реальна робота ще не виконана, знайти мотивацію буває дуже складно. Замість того, щоб ділитися тим, що ви хочете робити, розповідайте про свої реальні досягнення і маленькі перемоги, які будуть мотивувати рухатися далі.

Ставите нереальні цілі

Нерідко наші плани не знаходять реалізації саме тому, що ми очікуємо від себе занадто багато. Позитивний настрій важливий, але необхідно пам'ятати, що у кожного бувають погані дні й навіть тижні. Плануючи перехід на здоровий спосіб життя, варто враховувати, що йти в цьому напрямі доведеться не гладкою стежкою, а тернистим шляхом.

Нехтуєте розкладом

Якщо хочете чітко дотримуватися правильного режиму дня, тоді сформуйте його заздалегідь, щоб не тримати в голові, що ви повинні сьогодні з'їсти і який комплекс вправ виконати. Без чіткого розкладу ви постійно будете міняти свій графік дій, зриватися, розчаровуватися і не доводити розпочате до кінця.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що названо сім бюджетних продуктів для здорового харчування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини