Головна Новини Здоров'я наше тіло Які звички можуть призвести до гормонального збою
commentss НОВИНИ Всі новини

Які звички можуть призвести до гормонального збою

Медики назвали звички, які здатні призвести до серйозного гормонального збою

21 квітня 2021, 19:30
Поділіться публікацією:

Стабільність гормонального фону — одна з важливих умов збереження здоров'я людини, оскільки від гормонів залежить як фізичний, так і психологічний стани.

Які звички можуть призвести до гормонального збою

Гормональний збій / Фото: Yandex.ru

Часом навіть нешкідливі, на перший погляд, звички можуть порушити гормональний баланс.

Робота або розваги ночами

Повноцінний сон виключно важливий для здоров'я. Його недолік може призвести до підвищення рівня кортизолу та цукру в крові. Тому часті нічні тусовки або робота ночами можуть зіграти злий жарт із гормонами.

Споживання кофеїну після 18.00

Кава після 18:00 може підвищувати рівень гормону стресу кортизолу, через що ви будете відчувати тривожність і неспокійно спати. Щоб уникнути неприємних наслідків і отримати користь від цього напою, пийте каву вранці або в першій половині дня.

Відмова від жирних продуктів

Споживання лише знежирених продуктів не така вже й здорова звичка, як здається на перший погляд. Відмова від жирів позбавляє вас хорошого холестерину і розчинних вітамінів, важливих для нормальної роботи гормонів.

Інтенсивні тренування

Фізична активність необхідна для підтримки здоров'я, але занадто важкі тренування підвищують рівень адреналіну і кортизолу (гормону стресу). Хоча цей гормон і відіграє важливу роль у виживанні людини, але коли його стає занадто багато, це призводить до перепадів рівня цукру в крові і розвитку запальних процесів.

Відсутність часу на себе

Якщо ви проживаєте життя, постійно працюючи або у так званому режимі "боротьби або втечі", то починаєте дратуватися з найменшого приводу. Це є тривожним "дзвіночком" того, що гормональний збій присутній або вже не за горами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які напої допоможуть нормалізувати гормональний баланс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини