Головна Новини Здоров'я наше тіло Які звички допоможуть зберегти здоров'я суглобів
commentss НОВИНИ Всі новини

Які звички допоможуть зберегти здоров'я суглобів

Здоров'я суглобів - важливий критерій повноцінного життя

22 листопада 2020, 00:30
Поділіться публікацією:

З віком у людини сповільнюється обмін речовин, і тканини суглобів також піддаються змінам. Щоб не допустити їх пошкодження і запальних процесів, експерти рекомендують дотримуватися кількох звичок.

Які звички допоможуть зберегти здоров'я суглобів

Wavebreakmedia | Getty Images/iStockphoto

Слідкуйте за вагою

Лікарі кажуть, що для захисту суглобів дуже важливо контролювати свою вагу, адже додаткові кілограми створюють серйозне навантаження на коліна. При чому, найбільшої шкоди надає вісцеральний жир, який накопичується в області живота, навколо життєво важливих органів.

Перейдіть на середземноморський раціон

Для того, щоб запобігти захворюванню суглобів, експерти радять переходити на середземноморську дієту, в основі якої переважно рослинна їжа (овочі, фрукти, бобові, горіхи). Необхідно дотримуватися правильного харчування і відмовитися від продуктів, які викликають запалення.

Більше пийте

Також необхідно стежити за своїм водним балансом. З огляду на те, що хрящова тканина на 80% складається з води, то саме вона підтримує здоров'я суглобів, змащує їх, доставляє живильні речовини та очищає від солей і токсинів.

Займайтеся спортом

Зберегти суглоби здоровими допомагає і фізична активність. Так що займайтеся плаванням, ходьбою, їздою на велосипеді та іншими помірними вправами, які допоможуть контролювати вагу і будуть стимулювати виробництво хрящової тканини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, про що сигналізує хрускіт і клацання в суглобах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини