Головна Новини Здоров'я наше тіло Про що сигналізує хрускіт і клацання в суглобах
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що сигналізує хрускіт і клацання в суглобах

Хрускіт в суглобах може бути вродженою особливістю

23 вересня 2020, 11:15
Поділіться публікацією:

Багатьох людей турбує хрускіт або легкі клацання, які виникають при згинанні або розтягуванні суглобів. Наскільки це небезпечно і на які проблеми може вказувати цей симптом? На це питання відповіла лікар Олена Штилева, передає видання Ukrhealth.

Про що сигналізує хрускіт і клацання в суглобах

Фахівець розповіла, що рухи суглобів, як правило, безшумні. І причини, за якими вони "заявляють" про себе, можуть бути абсолютно різними. В першу чергу, хрускіт може виникнути через надмірні фізичні навантаження, тому що під час інтенсивних тренувань суглоби зношуються.

Крім цього, неприємний хрускіт і клацання можуть свідчити про ревматичні захворювання: артрит (запальне захворювання суглобів) або артроз ("знос" хрящової тканини). В результаті виникають больові відчуття і набряклість.

Подібний симптом може виникнути через зневоднення організму, а також нестачу вітамінів і мінералів. У таких випадках, необхідно контролювати свій водний баланс і збагатити раціон овочами та фруктами.

Якщо хрест і клацання почали проявлятися після перенесеного застудного захворювання, плюс до всього, з'явилися больові відчуття, тоді варто звернутися до лікаря.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допомагають відновити суглоби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини