Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо три продукта для відновлення суглобів
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо три продукта для відновлення суглобів

Ці продукти багаті на цінні речовини та вітаміни

19 серпня 2020, 13:10 comments1348
Поділіться публікацією:

Неповноцінне харчування — одна з причин ураження суглобів. З віком вони зношуються, а високі фізичні навантаження лише посилюють проблему. Але відновити хрящову тканину можна завдяки правильним продуктам. Про це розповів лікар Сергій Агапкин, передає видання РІА Новини.

Названо три продукта для відновлення суглобів

Фахівець відзначив, що порушений обмін речовин в тканинах внутрішньосуглобного хряща може бути причиною пошкодження суглобів. Тому берегти їх необхідно змолоду. А для того, щоб їх зміцнити, необхідно збагатити свій раціон корисними речовинами та вітамінами.

Скумбрія

У цій рибі міститься велика кількість ненасичених жирних кислот омега-3, які підтримують роботу серцево-судинної системи, зміцнюють суглоби, покращують зір, а також стан шкіри та волосся. Лікар стверджує, що ці речовини знімають запалення при артрозі (захворювання суглобів — прим. авт.). Тому в день бажано з'їдати близько 30-40 г скумбрії.

Ківі

Так, цей маленький фрукт несе в собі неоціненну користь для організму, а все тому що багатий на вітамін С. Цей елемент бере участь в процесі формування хряща і сполучної тканини, тому зміцнює стінки судин.

Вівсянка

Йдеться про натуральну вівсяну кашу, а не продукт швидкого приготування. Справжня вівсянка багата на марганець, який бере участь в синтезі колагенових волокон.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, який овоч здатний зняти біль в суглобах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини