Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Неповноцінне харчування — одна з причин ураження суглобів. З віком вони зношуються, а високі фізичні навантаження лише посилюють проблему. Але відновити хрящову тканину можна завдяки правильним продуктам. Про це розповів лікар Сергій Агапкин, передає видання РІА Новини.
Фахівець відзначив, що порушений обмін речовин в тканинах внутрішньосуглобного хряща може бути причиною пошкодження суглобів. Тому берегти їх необхідно змолоду. А для того, щоб їх зміцнити, необхідно збагатити свій раціон корисними речовинами та вітамінами.
Скумбрія
У цій рибі міститься велика кількість ненасичених жирних кислот омега-3, які підтримують роботу серцево-судинної системи, зміцнюють суглоби, покращують зір, а також стан шкіри та волосся. Лікар стверджує, що ці речовини знімають запалення при артрозі (захворювання суглобів — прим. авт.). Тому в день бажано з'їдати близько 30-40 г скумбрії.
Ківі
Так, цей маленький фрукт несе в собі неоціненну користь для організму, а все тому що багатий на вітамін С. Цей елемент бере участь в процесі формування хряща і сполучної тканини, тому зміцнює стінки судин.
Вівсянка
Йдеться про натуральну вівсяну кашу, а не продукт швидкого приготування. Справжня вівсянка багата на марганець, який бере участь в синтезі колагенових волокон.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, який овоч здатний зняти біль в суглобах.
Новини