Головна Новини Здоров'я наше тіло Які здорові звички насправді шкодять зубам
commentss НОВИНИ Всі новини

Які здорові звички насправді шкодять зубам

Експерт Мішель Макгрегор розповіла про п'ять поширених звичок, які насправді шкодять зубам

13 липня 2021, 08:20
Поділіться публікацією:

Для збереження здоров'я зубів і ротової порожнини необхідно дотримуватися базові норми гігієни й регулярно проходити огляди у стоматолога. А ще, за словами експерта Мішель Макгрегор, потрібно відмовитися від декількох корисних звичок, які негативно впливають на стан зубів. Про що йде мова?

Які здорові звички насправді шкодять зубам

Що шкодить зубам (фото з відкритих джерел)

Вживання води з лимоном

Багато дієтологів рекомендують починати свій ранок зі склянки питної води з додаванням лимонного соку, тому що цей напій запускає обмінні процеси та знімає сонливість. Однак, не варто ним захоплюватися. Фахівець каже, що кисле середовище в роті змішується з бактеріями й може зруйнувати зубну емаль. Краще пити напій через трубочку або ж додавати в воду зовсім небагато лимона.

Зловживання фруктовими та овочевими соками

У складі таких соків міститься багато цукру, який шкодить зубам. Замість соків краще вживайте фрукти та овочі у свіжому вигляді, так вони будуть набагато корисніше для зубів і організму в цілому.

Використання вуглеводів для перекусу

Протягом дня їсти треба часто (4-5 разів), але маленькими порціями. Однак, гіршою закускою є вуглеводи, тому що вони застрягають в зубах і розщеплюються на цукор у роті, негативно впливаючи на емаль. Краще додайте в раціон більше моркви та яблук — такі продукти допомагають зубам самоочищатися.

Зайва і часта чистка зубів

У день рекомендується чистити зуби 2 рази: вранці та ввечері. І краще робити це м'якою щіткою, щоб не пошкодити зуби і ясна. Медики не радять занадто часто проводити гігієну ротової порожнини, через те, що через це занадто швидко стирається емаль.

Чистити зуби після кислої їжі

Мішель Макгрегор зазначила, що кислі продукти пом'якшують емаль, тому відразу після їх вживання не варто чистити зуби, щоб її не пошкодити. У таких випадках, потрібно просто прополоскати рот.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, коли категорично не можна чистити зуби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини