Головна Новини Здоров'я наше тіло Стоматолог розповіла, коли категорично не можна чистити зуби
commentss НОВИНИ Всі новини

Стоматолог розповіла, коли категорично не можна чистити зуби

Щоденний ритуал чищення зубів необхідний для збереження здоров'я зубів і порожнини рота

4 червня 2021, 05:17
Поділіться публікацією:

Чищення зубів — це те, що люди роблять кожен день, але є кілька важливих порад, про які слід пам'ятати. За словами лікаря Ханни Кінселли з Kiln Lane Dental, чистити зуби відразу після їжі ризиковано, і ось чому. Щоденний ритуал чищення зубів необхідний для збереження здоров'я зубів і порожнини рота. Це дозволяє запобігти появі нальоту — плівки бактерій, яка покриває ваші зуби, якщо ви не чистите їх належним чином. Нарощування зубного нальоту сприяє захворюванню ясен і карієсу, пише Daily Express.

Стоматолог розповіла, коли категорично не можна чистити зуби

Чищення зубів (фото з відкритих джерел)

"Багато людей чистять зуби відразу після їжі, тому що вони вважають, що важливо швидко позбутися від їжі", — сказала стоматологиня Ханна Кінселли з Kiln Lane Dental (Великобританія).

Однак, за словами лікарки Кінселли, насправді це може принести більше шкоди, ніж користі. Це пов'язано з тим, що чистка зубів відразу після їжі може пошкодити ніжну зубну емаль.

Емаль — це речовина, яка покриває кожен зуб і забезпечує міцний зовнішній шар. Це найважливіший захист від карієсу. За словами Кінселли, перед чищенням зубів краще почекати не менше пів години після їди, особливо після вживання кислої їжі.

"Це пов'язано з тим, що продукти, що містять лимонну кислоту, можуть на деякий час пом'якшити зубну емаль, а чистка зубів занадто скоро після їжі може привести до пошкодження емалі, поки вона слабка", — відзначає вона.

Також нагадаємо, що чистити зуби не потрібно понад два раз в день.

Як повідомляли раніше багато людей несерйозно ставляться до гігієни своєї ротової порожнини, вважаючи, що карієс — це лише маленька неприємність, через яку, в гіршому випадку, можна залишитися без зуба. Але все далеко не так. Стоматолог Назелі Ктянц пояснила, чим небезпечні для здоров'я невилікувані зуби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини