Головна Новини Здоров'я наше тіло Стоматолог розповіла, чим небезпечні невилікувані зуби
commentss НОВИНИ Всі новини

Стоматолог розповіла, чим небезпечні невилікувані зуби

Стоматолог Назелі Ктянц розповіла, до яких серйозних проблем зі здоров'ям можуть призвести невилікувані зуби

11 квітня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Багато людей несерйозно ставляться до гігієни своєї ротової порожнини, вважаючи, що карієс — це лише маленька неприємність, через яку, в гіршому випадку, можна залишитися без зуба. Але все далеко не так. Стоматолог Назелі Ктянц пояснила, чим небезпечні для здоров'я невилікувані зуби.

Стоматолог розповіла, чим небезпечні невилікувані зуби

Чим небезпечні невилікувані зуби (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що проблеми з зубами можуть стати причиною захворювань серця, зокрема інфаркту. Якщо у людини хронічний пародонтит (запалення тканин, які оточують корінь зуба), тоді ризик серцевої недостатності підвищується удвічі. Річ у тім, що бактерії, які розмножуються в тканинах, потрапляють у кровоносну систему і провокують запалення в судинах. Усе це відбувається, якщо лікування зуба затягується на тривалий термін.

Крім цього, запальні процеси або відсутні (зруйновані) зуби не дозволяють якісно пережовувати їжу, а це негативно позначається на травленні. У шлунок потрапляє погано подрібнена їжа, тому він витрачає більше сил на її перетравлювання, в результаті чого може виникнути гастрит, панкреатит або виразка шлунка.

За словами лікаря, запалені ясна і невилікувані зуби можуть вплинути і на стан шкіри. Шкідливі бактерії потрапляють у кров і шлунково-кишковий тракт, викликаючи патологічні процеси. Такі проблеми позначаються на епідермісі у вигляді прищиків, акне і висипань.

Також нерідко трапляються ситуації, коли запальні процеси та запущені зуби стають причиною хронічної мігрені.

Нагадаємо, що буде, якщо довго не чистити зуби.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, з якими продуктами потрібно бути акуратнішими, тому що вони псують білизну зубів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини