Головна Новини Здоров'я наше тіло Які види спорту допомагають знизити холестерин
commentss НОВИНИ Всі новини

Які види спорту допомагають знизити холестерин

Лікар-кардіолог Леслі Чо розповіла, які види спорту допомагають знизити рівень холестерину в крові

8 листопада 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

Високий рівень холестерину може призвести до серйозних ускладнень зі здоров'ям, тому важливо контролювати цей показник. А допомогти в цьому можуть деякі види спорту.

Які види спорту допомагають знизити холестерин

Як знизити холестерин (фото з відкритих джерел)

Лікар-кардіолог Леслі Чо зазначила, що фізичні вправи позитивно впливають на весь організм, зокрема, знижують рівень "шкідливого" холестерину. Але одного спорту недостатньо, він має йти в комплексі зі здоровим харчуванням та правильним способом життя загалом.

За словами фахівця, найкращою вправою для нормалізації показника холестерину є аеробні вправи. Їм потрібно приділити 30-40 хвилин на день 5-7 разів на тиждень. Починати потрібно плавно, з кожним разом трохи підвищуючи навантаження.

Крім цього, знизити холестерин допомагають швидкі прогулянки, біг підтюпцем, їзда на велосипеді, плавання та йога. Але перш ніж розпочинати програму тренувань, потрібно спочатку проконсультуватися з лікарем.

Нагадаємо, у багатьох людей у крові підвищений рівень холестерину і якщо не контролювати цей показник, можна отримати серйозну загрозу здоров'ю. Але є продукти, які ефективно допомагають нормалізувати холестерин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що група вчених із Німеччини та Великобританії провела кілька досліджень і дійшла висновку, що контролювати рівень холестерину в крові слід розпочинати після 25-річного віку.

Читайте також, німецькі медики з'ясували, що волоські горіхи позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи. Вчені з Мюнхена довели, що цей вид горіхів знижує рівень поганого холестерину в крові на сім відсотків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини