Головна Новини Здоров'я наше тіло Які тривожні симптоми вказують на виразку шлунка
commentss НОВИНИ Всі новини

Які тривожні симптоми вказують на виразку шлунка

Найбільш ранні симптоми виразки легко пропустити

4 листопада 2020, 11:55
Поділіться публікацією:

Багато людей страждають від виразкової хвороби шлунка, яка може розвинутися до небезпечної стадії, якщо її не лікувати й ігнорувати симптоми. Так, що не варто ризикувати своїм здоров'ям. Які симптоми вказують на те, що пора звернутися до гастроентеролога?

Які тривожні симптоми вказують на виразку шлунка

біль в животі (фото з відкритих джерел)

Біль у верхній частині живота

Перший класичний симптом виразки шлунка — гостра, ниючий біль у верхній частині живота, яка, як правило, виникає після їжі або під час прийому їжа. У таких випадках не затягуйте і зверніться до лікаря, тому що знеболюючими засобами ви виразкову хворобу не вилікуєте.

Нудота

Цей симптом також вказують на те, що з вашим шлунком не все гаразд. Якщо почуття нудоти почало з'являтися регулярно і в основному після їжі, тоді ймовірність розвитку виразки досить висока.

Дефекація з кров'ю

Цей симптом може вказувати і на інші захворювання, наприклад, на геморой, анальні тріщини і навіть рак, але якщо він супроводжується болем у верхній частині живота і нудотою, то швидше за все мова йде про виразку.

Здуття живота

Метеоризм може бути симптомом різних порушень шлунково-кишкового тракту, але, якщо здуття живота виникає разом з больовими відчуттями і нудотою, тоді існує високий ризик того, що у вас розвивається виразкова хвороба.

Незрозуміла блювота

Якщо вас турбує блювота, яка не пов'язана з харчовим отруєнням, тоді це тривожний симптом, який вказує на виразку. Негайно варто звернутися до лікаря, якщо при блювоті ви помітили кров.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти відновлюють слизову шлунка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини