Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Лікар-ендокринолог Зухра Павлова розповіла, які продукти обволікають шлунок і сприяють відновленню його слизової оболонки та дванадцятипалої кишки після запалення. Про це говорить видання Medikforum.
За словами Павлової, подібним властивістю володіють кисіль або рисовий відвар. Крім того, оздоровленню слизової оболонки сприяють деякі фрукти.
"Позитивними властивостями володіють фрукти, які містять пектин. Ідеальний вибір – запечені яблука", — зазначила лікар.
Відомо, що після захворювання, яке погіршило стан шлунка, потрібно утримуватися від споживання продуктів, які "посилюють ураження слизової шлунково-кишкового тракту". Спеціаліст порадила виключити спеції (насамперед, перець), оцет, смажені страви, сирі овочі з грубою клітковиною (капусту, селеру).
Також лікар нагадала про необхідність ретельно жувати, адже погано пережована їжа може пошкодити слизову стравоходу й привести до інших порушень травної системи.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чому виникає важкість у шлунку і що з цим робити.
Новини