Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Правильне харчування — основа здоров'я, але є певні групи продуктів, зловживання якими може викликати запальні процеси в організмі й спровокувати розвиток захворювань. Про що йде мова?
які продукти викликають запальні процеси / фото: Unsplash
Вчені проаналізували дані понад 210 тисяч осіб, які взяли участь в дослідженні, проведеному з 1986 по 2018 рік. Добровольці раз в 4 роки заповнювали анкету, де відповідали на питання, які стосуються свого раціону. Експерти виявили, що режим харчування, який складається з червоного м'яса, оброблених продуктів, цукру, рафінованого зерна, підвищував ризик серцевих захворювань майже на 50%, а ризик інсультів — на 28%. Виявилося, що ці продукти викликають запальні процеси, які "б'ють" по серцево-судинній системі.
Фахівці рекомендують обмежити в раціоні ці продукти й звернути увагу на овочі та фрукти, в складі яких багато клітковини та антиоксидантних речовин: листові овочі (капуста, шпинат, рукола), жовті овочі (гарбуз, морква), чай, волоські горіхи й т.д.
Нагадаємо, що температура, біль і набряк — основні прояви практично будь-яких запалень — говорять про те, що ваша імунна система чинить лютий опір інфекції. Але все не так просто, щоб подолати запальний процес, необхідно додати у свій раціон кілька продуктів.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що, якщо ваше самопочуття погіршилося, зверніть увагу на сигнали, які посилає організм. Лікарі визначили кілька ознак, що вказують на наявність запального процесу.
Новини