Головна Новини Здоров'я наше тіло Ці продукти знімають запальний процес в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ці продукти знімають запальний процес в організмі

Дієта, багата харчовими волокнами, знижує рівень С-реактивного білка, маркера запалення в організмі

22 травня 2021, 03:44
Поділіться публікацією:

Температура, біль і набряк — основні прояви практично будь-яких запалень — говорять про те, що ваша імунна система чинить лютий опір інфекції. Але все не так просто, щоб подолати запальний процес, необхідно додати у свій раціон кілька продуктів.

Ці продукти знімають запальний процес в організмі

Продукти харчування (фото з відкритих джерел)

У селері міститься речовина апігенін, яке має сильну протизапальну дію. Речовина допомагає усунути спазми судин в області запалення, а також зняти набряк і почервоніння. Щоб побачити помітний результат, потрібно з'їдати близько 50 грамів селери в день, пише ivona.bigmir.net.

У жирних сортах риби, таких як лосось, скумбрія, анчоуси і сардини, міститься багато жирних кислот групи омега-3. Вони надають на організм не тільки протизапальну, але і седативну дію.

Головною зброєю імбиру проти запалень в організмі є гингерол — речовина, завдяки якій імбир і має свій пряно-гіркуватий смак. Речовина розширює судини і покращує кровообіг, в тому числі і в області запалення, тим самим його помітно зменшуючи.

Дієта, багата харчовими волокнами, знижує рівень С-реактивного білка, маркера запалення в організмі. Проблема в тому, що багато хто з нас не з'їдають і половину норми волокон. Кіноа містить близько 5 грамів корисних волокон в порції (а також 4 грами білка), і її зручно їсти як гарнір, додавати в салат або готувати як окрему страву.

Куркума. Містить куркумін, перешкоджає розвитку запалень. Особливо рекомендують її тим, у кого є проблеми з суглобами. А ще вона покращує пам'ять і настрій! Нею зручно посипати овочі на грилі, додавати в суп або омлет.

Нагадаємо, дієтологи кажуть, що в складі родзинок є вітаміни Е, К, РР і вітаміни групи В, а також кальцій, фосфор, магній, залізо, які необхідні організму для підтримки нормального функціонування. За словами експертів, при щоденному вживанні сухофруктів, в першу чергу, покращиться травлення. Річ у тому, що родзинки багатий на клітковину, яка знижує відчуття голоду, допомагаючи не переїдати і контролювати вагу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини