Головна Новини Здоров'я наше тіло Які продукти погіршують мозкову діяльність
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти погіршують мозкову діяльність

Експерти перерахували продукти, які варто обмежити в раціоні, тому що вони погіршують мозкову діяльність

27 травня 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

Харчування — це основа нашого здоров'я. Якщо одні продукти здатні поліпшити роботу мозку і зміцнити пам'ять, то інші — погіршують розумову діяльність і сприяють розвитку захворювань. Якими ж продуктами краще не захоплюватися?

Які продукти погіршують мозкову діяльність

Які продукти здатні погіршити роботу мозку / Фото: 1zoom

Сіль

Не зловживайте продуктами, які містять багато солі, тому що її надлишок в організмі може порушити передачу нервових імпульсів, а це може негативно вплинути на мозкову активність. Замість солі у стравах можна використовувати сушені або свіжі трави та інші спеції, які додадуть їм вишуканого смаку.

Цукор

У багатьох продуктах є прихований цукор, наприклад, в різних соусах, хлібі або мюслях. Шкода цукру для мозку полягає у тому, що він активує заохочувальну систему. Іншими словами, мозку настільки подобається солодкий смак, що вживання цукру призводить до викиду серотоніну та інших гормонів задоволення. Також тимчасово знижується рівень гормону стресу кортизолу.

Тваринні жири

Експерти попереджають, що у тваринних жирах міститься холестерин низької щільності, який відкладається на стінках судин і призводить до утворення атеросклерозу. Внаслідок закупорки судин порушується і кровообіг головного мозку, що, безумовно, позначається на його роботі та може призвести до серйозних наслідків.

Алкоголь

Ні для кого не секрет, що алкоголь руйнівно діє на організм, особливо, якщо вживати його у великій кількості. Спиртні напої викликають спазми судин і блокують мозкові процеси. В результаті у людини спостерігається загальмована реакція і порушена координація.

Продукти з тривалим терміном зберігання

Продукти, у яких великий термін зберігання (сосиски, пюре швидкого приготування, чипси, сухарики, напівфабрикати) містять хімічні речовини, які негативно впливають на весь організм, зокрема, на роботу мозку. Якщо ними зловживати, то може знизитися концентрація уваги, погіршитися пам'ять і т.д.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка дієта може уповільнити старіння мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини