Головна Новини Здоров'я наше тіло Які продукти можуть спровокувати безсоння
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти можуть спровокувати безсоння

Американські дослідники назвали продукти, які можуть провокувати безсоння, тому їх краще не їсти на ніч

21 грудня 2021, 22:25
Поділіться публікацією:

Розлад сну – серйозна проблема для сучасних людей, яка негативно впливає на фізичний та психологічний стан організму. Вчені стверджують, що безсоння може бути викликане й низкою продуктів. Яких саме?

Які продукти можуть спровокувати безсоння

Які продукти можуть спровокувати безсоння (фото з відкритих джерел)

Американські дослідники провели експеримент, участь у якому взяли 50 тисяч людей. Вони детально розповіли про особливості свого харчування. Зібравши дані, вчені виявили зв'язок між якістю сну та раціоном. З'ясувалося, що їжа, яка містить багато рафінованих вуглеводів, зокрема цукор, білий хліб, білий рис, погіршує тривалість сну.

Експерти зазначили, що такі продукти підвищують рівень цукру в крові, а це призводить до безсоння. "Коли рівень цукру в крові швидко зростає, ваш організм реагує, випускаючи інсулін, і в результаті зниження рівня цукру в крові може призвести до викиду гормонів, таких як адреналін та кортизол, які можуть порушувати сон", — поділилися автори дослідження.

Нагадаємо, якщо у вас почалися проблеми зі сном, то не поспішайте приймати лікарські засоби та різні добавки, спробуйте розв'язувати питання за допомогою певних продуктів, багатих на мелатонін (гормон сну). Що варто додати до раціону?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нове дослідження, опубліковане в журналі Nature, показало, що біологічний годинник людини впливає на групу імунних клітин, які дають заряд для роботи всього кишківник.

Читайте також, що американські дослідники з'ясували, що безсонна ніч сприяє поганому засвоєнню глюкози. А це загрожує розвитком цукрового діабету. Крім того, у людини, яка не спала всю ніч, можуть з'явитися "збої" в кров'яному тиску.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини