Головна Новини Здоров'я наше тіло Які напої можуть стати причиною безпліддя
commentss НОВИНИ Всі новини

Які напої можуть стати причиною безпліддя

Дослідники розповіли, які напої необхідно виключити з раціону, тому що вони можуть підвищити ризик безпліддя

28 квітня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

Більшість серйозних захворювань можуть бути викликані неправильним способом життя і раціоном, який складається зі шкідливих продуктів і напоїв. Експерти рекомендують повністю виключити з раціону солодкі газовані напої, тому що вони можуть спровокувати безпліддя.

Які напої можуть стати причиною безпліддя

Які напої можуть стати причиною безпліддя (фото з відкритих джерел)

Дослідники заявляють, що в складі газованої води дуже багато цукру, підсилювачів смаку, ароматизаторів та інших штучних добавок, які серйозно підривають здоров'я і можуть нашкодити репродуктивній системі людини. Хімічні речовини, які містяться в солодких газованих напоях, можуть призвести до затримки сперматозоїдів, а також зменшують їх число. Навіть один напій в день здатний збільшити ризик безпліддя на 25%, і це стосується і дієтичних видів газованої води.

Крім цього, такі напої серйозно шкодять гормонального фону і призводять до ожиріння, а також до цукрового діабету. Солодка газована вода змінює рівень pH, завдає шкоди ендокринним залозам. Всі ці фактори також можуть негативно відбитися на репродуктивних органах і збільшити ризик безпліддя, як у чоловіків, так і у жінок.

Також зловживання газованими напоями шкодить шлунково-кишковому тракту та нервової системи, викликаючи головний біль і порушення сну.

Нагадаємо, медики опублікували список напоїв, які варто обмежити в раціоні, тому що вони шкодять підшлунковій залозі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Університету Бірмінгема вдалося з'ясувати, який напій може впливати на поліпшення роботи мозку, а також допомогти у виконанні певних когнітивних завдань. На думку дослідників, це гарячий шоколад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини