Головна Новини Здоров'я наше тіло Дослідження показало, що вживання цього напою робить людей розумнішими
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідження показало, що вживання цього напою робить людей розумнішими

Нове дослідження показує дивовижний вплив напоїв з високим вмістом флаванолів на роботу мозку

1 грудня 2020, 11:26
Поділіться публікацією:

Вчені з Університету Бірмінгема вдалося з'ясувати, який напій може впливати на поліпшення роботи мозку, а також допомогти у виконанні певних когнітивних завдань. На думку дослідників, це гарячий шоколад.

Дослідження показало, що вживання цього напою робить людей розумнішими

ФОТО: З відкритих джерел

У дослідженні вчених брали участь 18 здорових чоловіків у віці від 18 до 40 років. Кожен з них пройшов стандартну процедуру, спрямовану на порушення кровообігу мозку, яка включала вдихання 5% двоокису вуглецю (CO2). Для прикладу, це в 100 разів більше нормальної концентрації CO2 в повітрі.

Кожен випробовуваний двічі виконував тест на CO2 до і після вживання гарячого шоколаду. В одному з таких випадків він був збагачений флаванолами. В обох випадках учасників просили пройти кілька когнітивних тестів, які ставали все  складнышими.

Провідний автор дослідження доктор Катаріна Рендейро розповіла, що напій, збагачений флаванолами, був приготований з додаванням натурального какао-порошку. В результаті учасники, які пили гарячий шоколад з флаванолами, виконували свої більш складні когнітивні завдання в середньому на 11% швидше за інших.

"Той факт, що флаваноли можуть бути ефективними для поліпшення церебральної оксигенації та когнітивної функції навіть в здоровому мозку, є чудовим відкриттям, і це означає, що потенційно всім нам може принести користь дієта, багата флаванолами", — сказала автор дослідження.

Вчені підкреслили, що флаваноли містяться у різних продуктах, включаючи яблука, ягоди, виноград або зелений чай. Однак Рендейро зазначає, що поїдання шматочків шоколаду, швидше за все, не принесе такої ж дози флаванолів, як какао-порошок.

Раніше "Коментарі" писали про продукти, які не можна вживати після прийому антибіотиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.eatthis.com/
comments

Обговорення


Новини