Головна Новини Здоров'я наше тіло Які ласощі не заподіють шкоди дитячим зубам
commentss НОВИНИ Всі новини

Які ласощі не заподіють шкоди дитячим зубам

Стоматолог-ортодонт Нана Гезалова розповіла, які солодощі можна давати дітям без шкоди для зубів

30 червня 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

Всі батьки переживають за стан зубів своєї дитини, тому обмежуютб у її раціоні цукерки, шоколад і тортики. І це правильна позиція. Однак стоматолог-ортодонт Нана Гезалова розповіла, які ласощі все ж можна давати дітям, не переживаючи за здоров'я зубів.

Які ласощі не заподіють шкоди дитячим зубам

Які солодощі можна дітям / Фото: pixabay

Фахівець каже, що потрібно контролювати, скільки дитина в день з'їдає цукерок, тістечок, булочок, тортиків і навіть солодкої газованої води, оскільки частинки цих продуктів залишаються на зубах і ними харчуються мікроорганізми, які населяють ротову порожнину. У процесі життєдіяльності бактерії виділяють кислоту, яка може зруйнувати зубну емаль і спровокувати розвиток карієсу.

Стоматолог рекомендує обмежити в раціоні дітей іриски, здобні булочки та смоктальні цукерки, тому що вони швидше й ефективніше інших приклеюються до поверхні зубів. А в газованій воді міститься багато цукру і різних добавок, які можуть змінити кислотно-лужний баланс порожнини рота, викликавши цим проблеми з зубами.

Що ж можна їсти? Нана Гезалова каже, що в список ласощів, які не так агресивні, входить зефір, пастила, а також натуральний чорний і молочний шоколад. Також варто звернути увагу на льодяники із ксилітолом (корисним замінником цукру), який пригнічує шкідливі мікроорганізми в ротовій порожнині. Однак у всьому потрібно знати міру, тому навіть за цими солодощами в дитячому раціоні потрібно стежити.

Нагадаємо, що медики з США назвали найнебезпечніші для здоров'я людини солодощі Щоб підтвердити це, лікарі навели історію чоловіка, який помер, вживаючи цей продукт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які солодощі можна їсти на сніданок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини