Головна Новини Здоров'я наше тіло Які аналізи варто здавати кожен рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Які аналізи варто здавати кожен рік

Краще запобігти хворобі, ніж її лікувати

8 грудня 2020, 15:15 comments1373
Поділіться публікацією:

Часто ми звертаємося до лікарів, коли вже захворіли. Але ж  краще запобігти хворобі, ніж її лікувати. Тому свій організм варто тримати під контролем. Допоможуть у цьому медичні аналізи. Які саме аналізи потрібно здавати щороку та про що вони свідчать, розповідає ендокринолог Наталія Домбровська.

Які аналізи варто здавати кожен рік

Аналізи, які потрібно здавати щорічно. Фото: folkweb.net

1. Загальний аналіз крові

Цей аналіз допоможе побачити загальну картину та оцінити стан вашого організму. Саме він дозволяє виявити запальні процеси та різноманітні відхилення від норми.

2. Аналіз на феритин

Феритин — це своєрідне сховище заліза в нашому організмі, яке може спустошуватися. Нестача заліза в свою чергу викликає анемію. Цей аналіз обов'язково призначають перед плануванням вагітності, щоб оцінити запаси заліза в організмі майбутньої матері.

3. Загальний білок в крові

Даний аналіз необхідний для виявлення концентрації білків в плазмі крові. Зниження білку спостерігається при деяких хворобах печінки і нирок. Підвищення — при захворюваннях крові та інфекційно-запальних процесах.

4. Аналіз на тиреотропний гормон 

Щитоподібна залоза – одна з найважливіших залоз ендокринної секреції. Саме завдяки аналізу на тиреотропний гормон ми зможемо визначити, чи нормально функціонує наша щитоподібна залоза. 

5. 25-ОН-вітамін D

Вітамін D — дуже важливий для нашого організму. Тому варто попереджувати його дефіцит, який, до речі, спостерігається у багатьох людей. У цьому нам допоможе вказаний аналіз.

6. Аналіз на загальний кальцій

Кальцій — важливий макроелемент, який бере участь у формуванні кісткової тканини, зубів, скороченні мускулатури, м'язу серця, стимулює секрецію ряду гормонів. Тому варто заздалегідь  дізнатися, чи немає в організмі порушень в обміні кальцію.

7. Вітамін В12 загальний

Вітамін В12 сприяє утворенню еритроцитів. Крім того, вітамін В12, як і фолієва кислота, бере участь у процесі формування клітин і регулює процеси росту в організмі. Його нестача може призводити до анемії, втрати балансу, “туману в голові”, оніміння кінцівок, втомлюваності та погіршення пам’яті.

8. Глюкоза

Важливо тримати рівень глюкози в крові під постійним контролем, особливо тим людям, які мають зайву вагу. Зайвий цукор в крові — небезпечна та поширена проблема.

Збережіть цей список до наступного медогляду та здайте відповідні аналізи, аби впевнитися, чи все у вас в порядку.

Сайт "Коментарі" бажає вам здоров'я та рекомендує прочитати, які небезпечні захворювання передаються через воду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини