Головна Новини Здоров'я наше тіло Які небезпечні захворювання передаються через воду
commentss НОВИНИ Всі новини

Які небезпечні захворювання передаються через воду

Вода часто надходить в будинки вже з певним набором небажаних мікроорганізмів

7 грудня 2020, 19:10
Поділіться публікацією:

Вода — життєво важливий елемент, який підтримує роботу всього організму. Вона потрібна людині не тільки для пиття, але і для побутових потреб або рекреаційних цілей. Однак, мільйони людей, згідно зі статистикою ВООЗ, використовують джерела водопостачання, небезпечні для здоров'я. Чим це загрожує?

Які небезпечні захворювання передаються через воду

Хвороби, пов'язані з водою | фото: Classen Rafael / EyeEm | Getty Images / EyeEm

Експерти відзначають, що через воду можуть передаватися небезпечні захворювання, наприклад, під час купання, миття, пиття або при вживанні їжі, яка контактує із забрудненою водою. В результаті виникає порушення травлення, проблеми зі шкірою і дихальними шляхами.

Виявляється, що багато інфекцій передаються мікробами та паразитами, які в результаті певних обставин, потрапили в воду.

Аскаридоз

Це кишкове захворювання, яке можна "підхопити" через питну воду та їжу, особливо, через погано вимиті фрукти, овочі та зелень. В результаті у людини може з'явиться діарея, метеоризм, лихоманка.

Ботулізм

Бактерії можуть потрапити в організм із забруднених джерел води, вони викликають проблеми із зором, а також вражають дихальну і нервову системи.

Флюороз

Це захворювання виникає через постійне вживання води з підвищеним вмістом фтору. Цей показник повинен контролюватися санітарними службами.

Кампілобактеріоз

Гостре інфекційне захворювання, яке викликає сильну інтоксикацію організму. Може передаватися при вживанні в їжу недовареною домашньої птиці, свинини або при питті неочищеної води та непастеризованого молока.

Лептоспіроз

Інфекційна хвороба, яка може передаватися через воду, забруднену сечею тварин, що несе бактерії. Симптоми можуть варіюватися від легких (головний біль, лихоманка) до важких (ураження нирок і печінки).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що медики перерахували хвороби, при яких заборонено купання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини