Головна Новини Здоров'я наше тіло Яке 10-хвилинне заняття може стати "секретом" довголіття
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке 10-хвилинне заняття може стати "секретом" довголіття

Вчені, посилаючись на результати дослідження, з'ясували, що щоденні прогулянки можуть стати секретом довголіття людини

30 січня 2022, 08:35 comments1007
Поділіться публікацією:

Регулярна фізична активність і харчування – два фактори, за допомогою яких можна продовжити життя. І необов'язково виснажувати себе інтенсивними фізичними вправами. За результатами дослідження, ефект буде навіть від 10-хвилинної пішої прогулянки.

Яке 10-хвилинне заняття може стати "секретом" довголіття

Названо заняття, яке продовжує життя (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє видання Daily Express, експерти з'ясували, що щоденна прогулянка у парку може запобігти 111 174 смертям на рік. Найбільш значущі результати пов'язуються з додаванням більшої фізичної активності.

Автор дослідження, доктор Педро Сен-Моріс зазначив, що часті 20-хвилинні прогулянки здатні запобігти понад 200 тисячам смертей, а півгодини ходьби — понад 360 тисячам.

Медики рекомендують дорослому населенню приділяти не менше 150 хвилин рухової активності на тиждень або 75 хвилин аеробної активності. Декому не варто навіть перевищувати ці норми.

До речі, піші прогулянки допомагають зміцнити серцево-судинну систему й опорно-руховий апарат, а також покращують травлення, прискорюючи обмінні процеси. Плюс до всього, за допомогою такого простого заняття можна зняти стрес і психологічну напругу.

Нагадаємо, що Швеція — одна з європейських країн із високим рівнем життя та соціальними стандартами, а ще у ній багато довгожителів. Місцевий геронтолог Бертіл Марклунд розповів, за допомогою яких секретів шведам вдається надовго зберігати своє здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що тривалість життя людини залежить від її способу життя: правильного харчування, регулярної фізичної активності, відмови від шкідливих звичок. Але результати нового дослідження показали, що важливим є і саме ставлення людини до життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини