Головна Новини Здоров'я наше тіло Яка категорія людей ніколи не захворіє на коронавірус: думка експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка категорія людей ніколи не захворіє на коронавірус: думка експерта

На це впливає ряд факторів, зокрема, генетика та імунітет

28 грудня 2020, 15:35
Поділіться публікацією:

Не обов'язково людина заражається вірусом, якщо контактує з хворими коронавірусом. Тут велике значення має ряд факторів, наприклад, імунітет і генетика. Саме з цієї причини в сім'ї, в якій є заражена людина, не у всіх підтверджується COVID-19. Таку заяву зробив голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді національної безпеки і оборони України Сергій Комісаренко у своєму інтерв'ю для РБК-Україна.

Яка категорія людей ніколи не захворіє на коронавірус: думка експерта

Маска. Фото: unsplash

"Це залежить від дози вірусу. Залежить ще і від того організму, в який вірус потрапляє. Можливо, у цього організму, у цієї людини вже існує природний імунітет. Можливо, імунітет виробився проти тих коронавірусів, якими людина хворіла раніше", — сказав експерт.

Також він додав, що існує всього сім типів коронавірусної інфекції. Чотири з них — ті, які викликають гострі респіраторні захворювання та проходять у легкій формі. А решта три є вкрай небезпечними — перший SARS-CoV 2002-2004 років, MERS-CoV 2012 року й останній — SARS-CoV-2.

Крім того, у людини також може бути перехресний імунітет — імунітет, який дозволяє імунній системі реагувати як захист проти останнього коронавірусу.

Ще один не менш важливий фактор полягає в тому, що у людини може бути сильна імунна система. Тут все залежить від дрібних, але дуже важливих деталей: харчування, спосіб життя, схильність до стресу, генетика. Потужна імунна система здатна самостійно подолати вірус, який пробрався в організм.

Також є категорія людей, які самі не хворіють COVID-19, але можуть бути його розповсюджувачами, підсумував Сергій Комісаренко.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, найефектніші способи захиститися від коронавірусу. Новий науковий експеримент, який був опублікований в медичному журналі Lancet, показав, які методи є найбільш ефективними для захисту від коронавірусної інфекції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини