Головна Новини Здоров'я наше тіло Яка група крові найчастіше зустрічається у алкоголіків
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка група крові найчастіше зустрічається у алкоголіків

Американські вчені під час досліджень з'ясували взаємозв'язок групи крові з алкогольною залежністю

24 січня 2022, 15:35 comments1027
Поділіться публікацією:

Алкоголізм – прогресуюче, небезпечне захворювання, яке руйнує всі сфери людського життя. І, як з'ясували фахівці, алкогольна залежність може бути пов'язана з групою крові.

Яка група крові найчастіше зустрічається у алкоголіків

Люди, з якою групою крові схильні до алкоголізму (фото з відкритих джерел)

Американські вчені провели безліч досліджень і з'ясували, носії якої групи крові більше схильні до алкогольної залежності. У фокус-групі опинилися жителі США та Японії, всі вони мали проблеми з алкоголем. Фахівці вивчили їхні медичні карти, результати аналізів, особисті історії та дійшли висновку, що шанс набути згодом небезпечної звички підвищено у людей із другою групою крові.

А ось носії першої групи, за інформацією дослідників, мають на захворювання "вроджений імунітет", тому серед них маленький відсоток алкоголіків.

Аналізуючи дані, експерти також спробували з'ясувати, що змушує носіїв другої групи крові піддаватися пристрасті до спиртних напоїв. На їхню думку, вся справа у специфічній роботі надниркових залоз, які сприяють виникненню дефіциту глюкози в крові. Внаслідок цього організм начебто змушує людину вживати алкоголь, як компенсацію за недоотриману глюкозу.

Але поштовхом до появи шкідливої звички можуть бути часті стресові ситуації та інші життєві проблеми, з якими деяким людям буває складно впоратися, тому вони починають вживати алкоголь, щоб не думати про це і просто забути.

Вчені радять тим, хто має труднощі з алкоголем, спробувати обдурити організм і замість міцних напоїв вживати червоне вино. Але у помірній кількості.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як правильно поєднувати алкоголь та їжу, щоб не товстіти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини