Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як правильно поєднувати алкоголь та їжу, щоб не товстіти
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно поєднувати алкоголь та їжу, щоб не товстіти

Австралійський дієтолог Сара Ді Лоренцо розповіла, як поєднувати їжу та алкоголь, щоб не набрати зайві кілограми

21 січня 2022, 10:15 comments1226
Поділіться публікацією:

Лікарі не рекомендують вживати алкоголь, тому що він шкодить організму, зокрема порушує роботу травної системи, сприяючи відкладанню жирів у найуразливіших місцях. Австралійський дієтолог Сара Ді Лоренцо розповіла, як поєднувати алкоголь та їжу, щоб не погладшати.

Як правильно поєднувати алкоголь та їжу, щоб не товстіти

Як поєднувати алкоголь та їжу, щоб не товстіти (фото з відкритих джерел)

Коктейлі та солодкі напої

За словами фахівця, найнебезпечнішими для фігури є різні коктейлі та інші напої, у складі яких є газування та солодкі сиропи. Наприклад, "Джин-тонік", у ньому за підрахунками близько 183 кілокалорії.

Вино та шампанське

Експерт каже, що, вибираючи між цими напоями, перевагу варто віддати сухому шампанському, бо він менш калорійний. В одному келиху міститься всього 77 кілокалорій, що в порівнянні з келихом червоного вигляду, досить мало.

Апероль та текіла

Дієтолог підказала, що низькокалорійним спиртним напоєм є текіла, в одній чарці міститься всього 60 кілокалорій, тому вона в помірних дозах відмінно підходить тим, хто думає про свою фігуру. Також можна випити трохи Апероля – він більш низькокалорійна альтернатива вину.

Щоб пити спиртні напої й не товстіти, достатньо дотримуватися кількох правил:

— На день випивайте не більше 2-3 доз напоїв, а ось на тиждень ви повинні відпочивати від алкоголю не менше чотирьох, п'яти днів. Необхідно робити паузи, щоб розвантажити печінку та стабілізувати роботу травлення.

— У дні вживання алкоголю запивайте кожен алкогольний напій склянкою води. Це необхідно, щоб уникнути зневоднення, а також набряклості та головного болю.

Лоренцо також порадила старанно підбирати закуски до алкоголю. Не варто забивати шлунок смаженою та жирною високовуглеводною їжею, натомість їжте більше білка та овочів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не варто закушувати алкоголь солоною їжею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини