Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Алкоголь негативно впливає на стан організму, а якщо його ще неправильно закушувати, то можна завдати здоров'ю серйозної шкоди. Лікар-дієтолог Юлія Чехоніна пояснила, чому спиртні напої не слід закушувати солоною їжею.
Чим не варто закушувати алкоголь (фото з відкритих джерел)
За словами фахівця, такі продукти будуть викликати посилене почуття спраги, і людина хотітиме пити ще більше. До списку небажаних закусок під алкоголь входять мариновані огірки, тому що в їх складі є консерванти та оцтова кислота, а ці компоненти досить агресивні та погано впливають на слизову оболонку шлунка, в результаті, у людини вранці може виникнути дискомфорт у шлунку та болючі відчуття.
Ще спиртні напої не можна змішувати з солодкими, як це робить багато хто, тому що в їхньому складі багато цукру, а він порушує вуглеводний обмін. Враховуючи, що в алкоголі також є цукор – це подвійний удар по печінці та підшлунковій залозі.
А от помідори у поєднанні зі спиртними напоями не становлять жодної небезпеки, хоч і містять органічні кислоти та мінеральні солі.
Нагадаємо, що продажі популярного алкогольного напою у світі злетіли майже на третину. Це зв'язано з відносним зростанням витриманих напоїв, і навіть високими оцінками коньяку на жвавому ринку.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які алкогольні напої можна вживати тим, хто намагається скинути зайву вагу. Але все одно варто дотримуватись дозування.
Читайте також, що відомий медик Олександр Мясников зробив несподівану заяву. Так, фахівець сказав, що розумне вживання алкогольних напоїв позитивно впливає як на здоров'я загалом, так і на тривалість життя.
Новини