Головна Новини Здоров'я наше тіло Яка група крові є найбільш «травмонебезпечною»
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка група крові є найбільш «травмонебезпечною»

Носії цієї крові частіше за інших отримують травми

24 грудня 2020, 12:45
Поділіться публікацією:

Дослідники з Японії з'ясували, яка група крові є найбільш "невдалою", тому що її носії частіше за інших вмирали від серйозних травм.

Яка група крові є найбільш «травмонебезпечною»

яка група крові найбільш "невдала" (фото з відкритих джерел)

Згідно з результатами дослідження, найбільш "травмонебезпечною" є перша група крові. Третина її носіїв (28%) в результаті отриманих травм вмирали, а серед представників інших груп крові цей показник становив 11%.

Вчені вважають, що вся річ у тому, що перша група крові має низьке згортання і люди ризикують загинути не в результаті отриманої травми, а через велику втрату крові.

Але носіям цієї групи крові не варто засмучуватися, адже у неї є і свої плюси. Згідно з дослідженням, проведеному у 2018 році, люди з 1-ю групою крові на 10% рідше страждають серцево-судинними захворюваннями, в порівнянні з іншими. А ще, згідно з інформацією американських експертів, носії цієї групи менше схильні до коронавірусної інфекції.

Варто також відзначити, що люди з першою групою крові 0 (I) — універсальні донори, тому, що їх кров з урахуванням системи АВ0 можна переливати особам з будь-якою групою крові. Статистика говорить, що ця група зустрічається у 45% населення планети.

Нагадаємо, в 1990-х роках американський дієтолог Пітер Д'Адамо видав книгу, в якій розповів, що людині для підтримки здоров'я, необхідно харчуватися відповідно до своєї групи крові. Його книга так і називається "4 групи крові — 4 шляхи до здоров'я".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівці встановили зв'язок між тим, яка у людини група крові, і тим, наскільки вона схильна до хвороб і скільки років проживе.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини