Головна Новини Здоров'я наше тіло Як зробити кістки міцнішими: дієві поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зробити кістки міцнішими: дієві поради

Мінерал Са та вітамін D відіграють ключову роль у здоров'ї кісток

26 листопада 2021, 06:50
Поділіться публікацією:

Чи існують профілактичні заходи щодо збереження здоров'я кісток та запобігання ознак вимивання кальцію з організму? Вам допоможуть подібні поради. Ваш організм постійно виробляє нову кісткову тканину та звільняється від старих тканин. Якщо кількість кісткової тканини, що виробляється організмом, менша за кількість кісткової тканини, від якої організм звільняється, розвивається остеопороз, пише mskcc. Мінерал Са та вітамін D відіграють ключову роль у здоров'ї кісток. З роками показники гормонів падають, і організму необхідно більше Са і вітаміну D, щоб уповільнити втрату кісткової маси. Жінка в період постменопаузи, яка страждає на остеопороз, і чоловік старше 70 років повинні отримувати щодня 1200 мг мінералу кальцію і 800 МО вітаміну D.

Як зробити кістки міцнішими: дієві поради

Дівчина (фото з відкритих джерел)

Вітамін K1, який раніше розглядався в першу чергу як необхідний для нормального зсідання крові, надає доведений вплив на метаболізм кісткової тканини. Він допомагає кальцію краще засвоюватися, зміцнює стінки судин та бореться із запальними процесами. Максимального ефекту можна досягти, якщо приймати вітамін K разом із вітаміном D.

Нагадаємо, вітамін D або як його часто називають "вітамін сонця" вважається одним із найважливіших для організму, оскільки виконує низку різноманітних функцій. Відповідно, його дефіцит відбивається на стан здоров'я. Відомо, що на відміну від інших елементів вітамін D може синтезуватися організмом. У його синтезі бере участь холестерин. А також вітамін можна одержати з харчових джерел. Добова норма елемента для дорослої людини становить від 400 до 800 МО.

Коли організму не вистачає вітаміну D, це впливає відразу на кілька органів та функцій організму. Насамперед страждає імунітет. Коли рівень вітаміну D сильно падає, імунна система не може захистити організм від інфекцій і людина починає частіше хворіти. Також встановлено, що існує зв'язок між стомлюваністю та вітаміном D, особливо помітним у молодих жінок.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини