Головна Новини Здоров'я наше тіло Як зміниться організм за 30 днів без алкоголю
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміниться організм за 30 днів без алкоголю

Дієтолог і нутриціолог Яна Фрай розповіла, які зміни відбудуться в організмі, якщо на 30 днів відмовитися від алкоголю

29 травня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Вчені говорять, що регулярне вживання алкоголю негативно позначається на здоров'ї людини і як її житті. І щоб в цьому переконатися, потрібно хоча б на 30 днів повністю відмовитися від спиртних напоїв. Що тоді станеться?

Як зміниться організм за 30 днів без алкоголю

Як зміниться організм за 30 днів без алкоголю / ФОТО: ISTOCKPHOTO.COM

Користь для сірих клітинок

Дієтолог Яна Фрай зазначила, що часте вживання алкоголю, навіть в невеликих дозах, негативно впливає на функціонування головного мозку. За словами фахівця, не існує безпечної дози спиртного. Алкоголь призводить до того, що клітини мозку починають відмирати й людина відчуває кисневе голодування, потім у неї з'являється почуття розслабленості, а в цей час мозок буквально вмирає. Утримання від спиртних напоїв відновить кровоносну систему, в результаті покращиться пам'ять, а здатність до сприйняття нової інформації зросте.

Сон без тривоги

Багато людей вважають, що алкоголь сприяє сну, але сон людини, який випив багато спиртного, складно назвати міцним і безтурботним. Алкоголь призводить до порушення порядку та тривалості фаз сну. В результаті людина прокидається втомленою і млявою. Більш того, невеликі дози алкогольних напоїв здатні викликати кошмари. При відмові від алкоголю сон повинен налагодитися, а пробудження стане легшим.

"Спасибі" від серця

Експерт зазначила, що алкоголь руйнівно діє на роботу серцево-судинної системи. Токсини, які утворюються в результаті розпаду алкоголю, призводять до порушення серцевого ритму. Більш того, спиртні напої сприяють підвищенню артеріального тиску. Відмова від алкоголю на 30 днів значно послабить навантаження на серце, допоможе знизити ризик розвитку гіпертонії та атеросклерозу.

Здорові зуби

Алкогольні напої шкодячи не тільки внутрішнім органам, а й зубам. Сухість у роті, знайома кожному, хто вживав спиртне, виникає через погіршене слиновиділення. Недолік слини руйнує зубну емаль і підвищує ризик розвитку карієсу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти категорично заборонено вживати з алкоголем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини